Scout Bjarne Hansen gaat aan de slag voor andere club

Scout Bjarne Hansen gaat aan de slag voor andere club

21 reacties 21
Foto: Pro Shots

Feyenoord is scout Bjarne Hansen definitief kwijt geraakt aan FC Midtjylland. De 68-jarige scout die vorig seizoen nog actief was voor Feyenoord. Eerder melden wij al dat de kans groot was dat Hansen zou vertrekken bij Feyenoord. 

De erkende voetbalscout, Bjarne Hansen, wordt de nieuwe scout in de Scandinavische landen voor FC Midtjylland, dat meldt de club zelf op de website. Naast Feyenoord werkte Hansen bijvoorbeeld ook nog voor Chelsea en Manchester United. Bij Feyenoord was hij mede verantwoordelijk voor het aantrekken van Yankuba Minteh.

Hansen was sinds 1 maart 2020 in dienst van Feyenoord en werd destijds door zijn landgenoot Frank Arnesen aangesteld als scout. Het scoutingsapparaat wat wedstrijden live bezoekt namens Feyenoord bestaat nu nog uit Erik Elias, Chris Akkas en Micha Jansen.

Bij Midtjylland zijn ze erg blij met zijn komst. "Zijn capaciteiten spreken voor zich. Bjarne heeft een  bewezen staat van dienst , maar is tegelijkertijd empathisch, hardwerkend en fatsoenlijk en past daarmee bij de waarden die wij als club hebben", zegt technisch directeur van FC Midtjylland, Kristian Kjaer. 

Hansen gaat aan de slag als scout in Scandinavië. Midtjylland wil aan zijn hand de club naar een hoger niveau tillen. "Als club moeten we voortdurend voortbouwen op de scoutingafdeling en daar hebben we het geluk gehad een man aan te kunnen trekken met de ervaring en menselijke kwaliteiten van Bjarne."

Bjarne Hansen

Hansen zelf is ook erg blij met zijn komst naar de club. De club is hard gegroeid en er spelen veel dingen. Hij wil graag een onderdeel zijn van het groeiproces. "Ik ben erg enthousiast over het project dat aan mij is gepresenteerd."

Lees meer over
Lees ook