Bosschaart is een trotse en onverschrokken man, nergens bang voor. Afgelopen woensdag stond hij dan ook vurig zijn ploeg aan te moedigen en vooruit te sturen tegen het ‘grote’ AC Milan. Bosschaart wilde vooral dat zijn jongens plezier zouden hebben.
Nest vol Feyenoorders
Bosschaart komt uit een familie vol met Feyenoord-supporters. Hijzelf haalde het eerste elftal van Sportclub Feyenoord, toen een goed aangeschreven amateurclub, daar leek het bij te blijven. Maar via FC Utrecht kwam hij toch bij Feyenoord terecht. Zijn droom om in De Kuip te spelen werd werkelijkheid. Bosschaart scoorde in 328 wedstrijden in de Eredivisie geen enkele keer. Wel trof hij doel in de voorronde van de UEFA Cup in 2004 tegen Odd Grenland.
Trainer
Als speler was Bosschaart een grapjas en levensgenieter, maar als trainer liet hij ook andere dingen zien. Hij was de assistent van Henk de Jong en Sjors Ultee bij Cambuur, waar hij in november 2022 moest vertrekken. Toen Feyenoord hem binnenhaalde en bij FC Dordrecht neerzetten, was Bosschaart een gelukkig mens: ‘Zo mooi, de club waar ik vandaan kom.’ Stiekem hoopte hij na het vertrek van Marino Pusic benaderd te worden door Arne Slot om bij de technische staf van Feyenoord 1 aan te sluiten, maar dat was te vroeg.
Maar nu staat hij er dan toch, aan het roer van ‘zijn’ Feyenoord. En de trainer Bosschaart lijkt ook niet bang te zijn, maar blijft ook zichzelf. Zijn nuchtere aanpak is een verademing. Mario Been zei daarover: ‘Iedereen gunt het deze gozer zo.’
Hoop
Zijn broer Yöri was de video-analist van Feyenoord, toen zij in 2017 de landstitel wonnen. Inmiddels zit broertje Yöri bij Heerenveen, bij Robin van Persie, waar Feyenoord op 18 mei de laatste wedstrijd van het seizoen zal spelen. Pascal zal hopen op een professioneel treffen, als hoofdcoach. Maar dat zal de vraag zijn, omdat hij nu de hoofdcoach mag zijn tot half april. En als dat niet als hoofdtrainer is, dan hoopt hij uiteraard op een plekje in de technische staf van de nieuwe trainer.