Feyenoord kan nog beter: 'Het enige wat dit team nog mist'

Feyenoord kan nog beter: 'Het enige wat dit team nog mist'

3 reacties 3
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist bij FC Utrecht makkelijk te winnen. Lang tijd om na te genieten is er niet omdat slechts drie dagen later Ajax op bezoek komt in de Kuip. Eén week na de overwinning tegen Benfica staat de aartsrivaal op de stoep. In de Eredivisie staat Ajax momenteel op de tweede plaats. Het huidige Feyenoord en de aanstaande Klassieker worden besproken tijdens Rondo op Ziggo Sport.

Marco van Basten zag de wedstrijd tegen Benfica en had als voetballiefhebber genoten. "Het is echt heel erg knap, zeker bij die Portugese clubs, nu ook gerommel met die scheids en een afgekeurd doelpunt. Maar ze winnen hem dan toch. Milambo is een goede speler en Osman ook. Goed verzorgd voetbal van achteruit met Hancko en Trauner." Toch heeft Van Basten nog een puntje ter verbetering: "Alleen die keeper, ja ik vind dat hij teveel steekjes laat vallen. Die andere keeper, Bijlow, ja dat is gewoon een betere keeper. Maar goed die is dan te vaak geblesseerd."

40-50% beter voetbal

Het verbeterde voetbal heeft ook te maken met het spel van één speler zo zag Van Basten: "Die Hwang is echt degene die het verschil maakt. Die houdt het allemaal bij elkaar, zowel met als zonder bal." John van 't Schip, trainer van Ajax tijdens de laatste Klassieker, ziet Feyenoord steeds beter worden onder aanvoering van Hwang: "Ze hebben gewonnen van Go Ahead, Benfica en FC Utrecht. Allemaal met goed voetbal ze zijn echt 40-50% beter geworden." Boulahrouz beaamt de importantie van Hwang: "Deze speler, Hwang, dat is zo een slimme speler. Aanvallend maar ook verdedigend. Tussen de linies."

Ronald Koeman bracht onlangs de voorselectie van het Nederlands Elftal naar buiten. De bondscoach had geen plek ingeruimt voor Feyenoord Uitblinker Antoni Milambo die met twee goals Benfica op de pijnbank legde. Boulahrouz vindt dat logisch : "Hij moet het nog wel over een iets langere periode laten zien, Oranje is geen schoolreisje natuurlijk." Milambo speelde pas twee keer in Jong Oranje, vanwege zijn jonge leeftijd. Wim Kieft vindt de doorbraak opmerkelijk: "Milambo ik was hem eigenlijk al een beetje vergeten want hij maakte drie jaar geleden al zijn debuut. Dat is echt een leuke speler maar Osman, die is wel snel hè."

Feyenoord kan nog beter

De voormalige rechtsback Boulahrouz ziet Feyenoord steeds beter worden maar volgens hem ontbreekt het nog op één positie: "Het enige wat dit team nog mist is een echte goede spits dan zijn ze echt niet te stoppen. Carranza kunnen we nu nog niks over zeggen. Ze missen Gimenez van vorig jaar, de eerste seizoenshelft." De heren verwachten desondanks niet dat Ajax in de Klassieker van Feyenoord gaat winnen, behalve John van 't Schip. 

Lees ook