Harde conclusie: 'Vanaf het begin gezegd dat hij het niveau niet heeft'

Harde conclusie: 'Vanaf het begin gezegd dat hij het niveau niet heeft'

9 reacties 9
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist te winnen van FC Utrecht in een eenzijdige wedstrijd met 0-2. De Rotterdammers hebben alle wedstrijden van het gevreesde oktober programma vooralsnog winnend afgesloten. De laatste wedstrijd in oktober is tegen de aartsrivaal Ajax. 

Volgens velen is tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax er een duidelijke favoriet, namelijk de Rotterdammers. Toch verwachten de heren van de Kick-off podcast van de Telegraaf geen walkover. Dat heeft te maken met de ultra verdedigende speelstijl van Farioli. Feyenoord lijkt daarentegen juist steeds makkelijker de weg naar voren te vinden. Ook wanneer eerste spits Gimenez en tweede spits Ueda afwezig zijn.

Julián Carranza derde spits

Toch denken de heren niet dat Julian Carranza op termijn eerste spits van Feyenoord kan worden, ondanks zijn twee doelpunten in krap 117 eredivisieminuten. Marcel van der Kraan was ook aangeschoven: "Hij maakt voorlopig een goede indruk. De eerste keer oogde hij wel erg traag, toen hoorde je op de tribunes zelfs over Van Beukering." De uitvoering van het spelplan tegen FC Utrecht was vrijwel vlekkeloos: "Dit was één van de beste uitwedstrijden in de competitie."

Na enkele overwinningen lijkt het elftal nu te draaien en met goed voetbal na een moeilijk begin. Valentijn Driessen steekt van wal: "De kritiek was gewoon volledig terecht. Hij heeft een andere tactiek, andere spelers. Daarom gaat het nu beter, als hij had vastgehouden aan wat hij aan het begin van het seizoen had gedaan dan was het nog steeds helemaal niks geweest. Dan had je nu nog steeds met Zerrouki op het middenveld gespeeld. Daarvan hebben wij vanaf het begin gezegd dat hij het niveau niet heeft."

Blessure Timber

Of Quinten Timber de Klassieker gaat halen weet Van der Kraan nog niks over te melden. De geluiden in de media zijn positief, maar volgens Van der Kraan voorbarig: "De scan is gemaakt, ze wachten op de resultaten maar het zou wel een enorm gemis zijn als hij er niet bij is." 

De jeugdopleiding lijkt met Antoni Milambo weer een pareltje op te leveren. Afgelopen week kwam plotseling het bericht dat de trainer van Onder 19 op non-actief was gesteld. Toch is dat geen teken aan de wand volgens Van der Kraan: "Dennis te Braak, hij was voorheen assistent bij Onder 21, en daarna hoofdtrainer Onder 19. Maar hij zat niet op één lijn met het hoofd jeugdopleidingen, dus staat hij op non-actief." De jeugdopleiding begint weer structureel voor selectiespelers te zorgen: "Feyenoord heeft toch weer heel wat mooie verkopen gedaan afgelopen jaren. Nu zie je Milambo weer en gisteren stond ook Givairo Read op het veld, die is weliswaar op z'n 17e pas gekomen. Sliti zat op de bank, Hartman komt zometeen terug en Bijlow zat op de bank."

Lees ook