Lyrische commentaren : 'Ik zat echt likkebaardend achter de televisie'

Feyenoord heeft de weg naar boven gevonden. Na overwinningen op Benfica, Go Ahead Eagles moest ook FC Utrecht eraan geloven. De Rotterdammers kwamen geen moment in de problemen en wisten met 0-2 te winnen bij de ongeslagen nummer twee van de Eredivisie. 

In het voetbalprogramma Voetbalpraat op ESPN was Martijn Krabbendam aangeschoven bij Vincent Schildkamp, Leon ten Voorde en Kenneth Perez. "De spelers worden steeds fitter", zo begint Martijn Krabbendam de metamorfose van Feyenoord te verklaren. Leon ten Voorde breekt in: "Een paar weken geleden werden ze nog 25 minuten helemaal overhoop gespeeld door FC Twente, die wedstrijd winnen ze wonderwel en sindsdien staat er geen maat meer op Feyenoord."

Volgens Krabbendam heeft het ook te maken met de inpassing van één speler, Inbeom Hwang. "De komst van de tweebenige middenvelder Hwang heeft daar heel veel mee te maken. Traunder die weer fit is en ze raken steeds meer gewend samen te spelen. Maar ook Bueno die weer fit is en belangrijk. Tegen Utrecht heeft hij geen verkeerde pass gegeven."

Inbeom Hwang als puzzelstuk

Kenneth Perez toont zich lyrisch over Hwang: "Dat is echt een geweldenaar. Hij maakt de rest goed. Dat is heel erg fijn. Hij maakt het makkelijker voor de centrale verdedigers om de bal snel kwijt te kunnen. Hij verliest hem zelden tot nooit. Daardoor wordt het spel sneller en kan ook Milambo en de buitenspelers beter ingespeeld worden. Timber en Milambo worden echt steeds beter door hem."

De wedstrijd tegen Benfica was voor Perez de beste die hij een Nederlandse club in jaren zag spelen. "Ik zat echt likkebaardend achter de televisie. Dat een Nederlands team zo dominant en 'in control' was. Ik kan me dat echt sinds dat Ajax van 2019 niet herinneren om zo te zien, hoe ze zich bij Benfica presenteerden." Martijn Krabbendam geeft aan dat de wedstrijden tegen Lazio Roma en Atletico Madrid onder Arne Slot richting dat niveau gingen. 

Perez gaat nog even door met zijn lofzang: "Het gaat steeds beter komt door het samenspelen. Koppels die elkaar goed begrijpen. Dus ik was heel benieuwd hoe ze zondag tegen Utrecht voor de dag zouden komen. Ook dat hebben ze echt perfect doorgestaan." Daar is Krabbendam het mee eens: "De 'structure' van Priske is blijkbaar zo goed dat ze ook wat afwezigen kunnen opvangen nu."

Het middenveld is als een puzzel in elkaar gevallen. In het Nederlandse voetbal wordt vaak geschermd met een broodnodige 'breker' op het veld. Perez is het daar niet mee eens: "Die breker op het middenveld is niet echt nodig in mijn ogen dat zie je bij Feyenoord die hebben zoveel voetbal. Als je aan de bal goed genoeg bent dan heb je dat dus niet nodig."

Doorbraak Milambo

Dit seizoen kenmerkt de doorbraak van Antoni Milambo. De jongeling staat in de boeken als jongste debutant in de clubgeschiedenis maar moest daarna nog een lange weg bewandelen, zo weet Krabbendam. "Je moet als jonge speler een keer het 'geluk' hebben bij een blessure dat de trainer bij jou uit komt. Dat is nu het geval met de blessure van Stengs. Hij heeft een paar momenten gehad om zichzel te moeten bewijzen. En nu denken veel mensen waar moeten we Stengs opstellen in vredesnaam als die terug is." Vincent Schildkamp vraagt zichzelf dat laatste hardop af waarop Krabbendam antwoordt: "Hij kan natuurlijk op de positie spelen van Milambo maar hij kan ook op de positie van Osman spelen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten