Van Hooijdonk: 'Dat zijn vier op de elf spelers, dan zie je dat Feyenoord echt een kwaliteitsinjectie heeft gekregen'

Van Hooijdonk: 'Dat zijn vier op de elf spelers, dan zie je dat Feyenoord echt een kwaliteitsinjectie heeft gekregen'

10 reacties 10
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

De gewonnen uitwedstrijd van Feyenoord wordt besproken bij Studio Voetbal, zondagavond uitgezonden op NPO1. Het praatprogramma staat lang stil bij Feyenoord en de goede overwinning van de Rotterdammers. Hoe kan het toch dat Feyenoord zich zo ontwikkelt? De situatie wordt door Sjoerd van Ramshorst besproken met Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Ron Jans.

Van Hooijdonk licht er een speler uit: ‘Bueno was afgelopen woensdag in Lissabon ook al fantastisch.’ De oud-speler ziet wat er beter gaat ten opzichte van drie weken geleden: ‘Toen speelden ze met een ander elftal. Bueno en Smal is een groot verschil. Hwang speelde tegen Leverkusen na één keer trainen al mee, dat is een absolute leider van het elftal. Trauner zorgde in Lissabon voor zoveel rust aan de bal. Pak Osman erbij die alweer een paar weken langer aan het voetballen is. Dat zijn vier op de elf spelers, dan zie je dat Feyenoord echt een kwaliteitsinjectie heeft gekregen.’

Champions League

Afellay vult aan: ‘Je ziet dat er meerdere wedstrijden in dezelfde formatie wordt gespeeld. Daardoor kan je meer inslijpen. Die wedstrijd tegen Benfica was gewoon reclame voor het Nederlands voetbal. Als je zo’n ploeg op zo’n manier met de rug tegen de muur zet…’ De oud-speler vindt dat ze makkelijk overeind blijven.

Van Hooijdonk vraagt aan Jans of het niet een nadeel is gebleken dat Carranza speelde i.p.v. Ueda. Trainer van FC Utrecht Jans reageert: ‘Ik vond tegen Benfica Ueda ook erg goed. Wij kenden Carranza nog niet zo goed. Maar ik vond Feyenoord echt heel goed. PSV is eigenlijk ook al te goed voor de eredivisie, ik ben benieuwd als ze tegen elkaar gaan spelen.’ Van Ramshorst vraagt nog naar de verhouding tussen beide clubs, Jans antwoordt: ‘Bij PSV spelen ze nog wel eens onder hun niveau, als het te makkelijk gaat. Ik ben heel benieuwd.’

Vergeten

Ook Janssen laat zijn licht schijnen op de ontwikkeling van de Rotterdammers: ‘Milambo vind ik ook een aardige speler, vandaag niet geweldig, maar wel een speler die iets toevoegt. Je ziet als hij met het gezicht naar voren gaat, dat hij veel kwaliteiten heeft.’ Van Hooijdonk zegt snel: ‘Die was ik dus vergeten.’  Trainer Jans reageert snel: ‘Er wordt er nog eentje vergeten. Read, de nieuwe rechtsback, blijft fier overeind.’ Jans wil nog kwijt dat hij het goed vindt dat trainer Brian Priske meer tijd krijgt en zich kan laten zien.

Lees ook

Lees ook