Oud-Feyenoorders | Geertruida belangrijk voor Leipzig

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord won zondag de uitwedstrijd met 0-2 in de Galgenwaard. De Rotterdammers hebben de afgelopen vijf wedstrijden op rij gewonnen en gaan met zelfvertrouwen richting de Klassieker van aanstaande woensdag. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook voor een goed resultaat konden zorgen?


Engeland

Mats Wieffer en Yankuba Minteh speelden zaterdag met 2-2 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers. Wieffer kwam in de 80e minuut het veld in en beleefde nog een dramatische invalbeurt. De middenvelder kwam in de laatste minuut van de wedstrijd in een vier tegen één situatie, waar hij zeer knullig de bal in de voeten van de enige verdediger speelde. Uit deze onderschepping wist Wolves in de ‘dying seconds’ te scoren, waardoor de drie punten niet in Brighton bleven. Wieffer kreeg dan ook een 4.3 voor zijn invalbeurt via Sofascore. Brighton staat op plaats zes in de Premier League.


Arne Slot speelde zondag de uitwedstrijd met 2-2 gelijk tegen Arsenal. De doelpuntenmakers voor Liverpool waren Mohammed Salah en Virgil van Dijk. Slot beleefde een zware avond met zijn team, maar wist alsnog een punt uit het duel te slepen. Liverpool staat op plaats twee in de Premier League.


Luis Sinisterra en Marcos Senesi speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen Aston Villa. Senesi speelde de gehele wedstrijd en won daarin ongeveer 70% van zijn duels. Verder haalde de Argentijn een passnauwkeurigheid van 80% en gaf hij één keypass. Via Sofascore kreeg hij een 7.2. Sinisterra zat niet bij de selectie. Bournemouth staat op plaats elf in de Premier League.


Tyrell Malacia zag zondag zijn teamgenoten de uitwedstrijd met 2-1 verliezen van West Ham United. Malacia zat nog steeds niet bij de selectie. Manchester United staat op plaats veertien in de Premier League.


Duitsland

Lutsharel Geertruida won zaterdag de thuiswedstrijd met 3-1 van Freiburg. Geertruida begon in de basis en wist daarin zelfs te scoren. De Oud-Feyenoorder speelde in totaal 80 minuten en won daarin nog ongeveer 60% van zijn duels. Verder haalde hij een passnauwkeurigheid van 91% en kreeg hij een 7.5 via Sofascore. RB Leipzig staat op de tweede plaats in de Bundesliga.


Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes wisten, na de met 1-3 verloren wedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord, dit weekend Rio Ave met 5-0 te verslaan. Kökçü speelde 90 minuten en haalde daarin een passnauwkeurigheid van 90%. De Turks international gaf vier keypasses en won ongeveer 50% van zijn duels. Via Sofascore kreeg hij een 7.5. Aursnes begon ook in de basis en werd in de 77e minuut naar de kant gehaald. De Noor haalde een passnauwkeurigheid van 92% en gaf twee keypasses. Verder won de middenvelder 75% van zijn duels en kreeg hij een 7.6 voor zijn prestaties. Benfica staat op de derde plaats in de Liga Portugal. 


Turkije

Giovanni van Bronckhorst speelt momenteel de uitwedstrijd tegen de koploper Galatasaray. 

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten