'Het zal anders gaan dan met de 6-0'

'Het zal anders gaan dan met de 6-0'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde tegen FC Utrecht een prima wedstrijd. De Rotterdammers gaven de hele wedstrijd niets weg. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de wedstrijd en vooruit naar de Klassieker.

Feyenoord heeft ondanks de lastige wedstrijden van oktober nog geen punt verloren, maar deed dat wel voor oktober. De achterstand op PSV is al acht punten, maar de Eindhovenaren hebben nog geen zware tegenstanders gehad, maar Feyenoord had ook vooral makkelijke tegenstanders. "Dat is het volgende ja. Feyenoord heeft ook een heel makkelijk programma gehad. En toch te veel punten laten liggen en dat komt door dat ze de selectie niet op tijd orde hadden. Er is dezelfde fout gemaakt als het seizoen daarvoor niet op tijd klaar voor het seizoen. Daar heeft de trainer zelf ook een fout in gemaakt. Er is nog een ander systeem begonnen", aldus Gouka over de moeizame start van de Rotterdammers.

Feyenoord zag Inbeom Hwang pas laat komen, maar dat heeft een reden. "Van Hwang begreep ik dat dat niet de nummer één op de lijst was, die hadden ze misschien ook wel twee weken eerder kunnen hebben. Dan had je ook eerder wat resultaten geboekt als je ziet hoe makkelijk hij zich aanpast", aldus Gouka over de gouden greep Hwang.

Feyenoord heeft acht punten achterstand, maar is dat onoverkomelijk? "Die acht punten zijn niet onoverbrugbaar, maar het zorgt wel voor dat je de rest van het seizoen speelt met het mes op de keel. En dus ook al in Utrecht. Je denkt ze hebben het geweldig gedaan tegen Benfica ze zullen ook wel goed spelen tegen Utrecht, maar al die tijd gaat het erom dat je altijd moet winnen, want als je niet wint wordt het gat elf punten", zegt Gouka die denkt dat de druk groot is.

Kruispunt

Aankomende woensdag wordt de Klassieker gespeeld en eigenlijk moet Feyenoord winnen. "Van de week met de inhaalwedstrijd ook als die niet wint wordt het elf punten dat is natuurlijk vrij veel in de competitie. Waar PSV toch wel 75% van de wedstrijden heel eenvoudig wint. Voor Feyenoord komt nu wel een beetje het kruispunt. Ze hebben er zelf voor gezorgd dat ze weer voor vol worden aangezien door een knappe reeks. PSV krijgt nu ook zwaardere tegenstanders dus je moet er staan mocht er puntverlies geleden worden." 

Sterk Feyenoord

Feyenoord leek een moeizame maand tegemoet te gaan, maar lijkt de laatste wedstrijden vooral de te kloppen ploeg. Wedstrijden worden makkelijk gewonnen. "Vooral de manier waarop Feyenoord wedstrijd wint, er is een afgekeurde goal van Ohio aan het eind van de wedstrijd en dat was het dan wel. Het is toch wel verbazingwekkend hoe snel het gedraaid is. Eerst was er een goede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarvan je nog kan zeggen het is 'maar' Go Ahead, maar als je dan ook tegen Benfica zo speelt zorgt dat wel voor euforie."

Bij Feyenoord hebben ze nu een vaste kern staan. "Ze zijn zelf op gegeven moment echt naar een elftal toegegroeid, met veel spelers die elke wedstrijd spelen", aldus Gouka, die vindt dat de manier waarop er gekeken wordt naar de belasting een beetje doorslaat. "Al heb ik ook wel een beetje het idee dat we daar in doorslaan, dat ze binnen de club als iemand 2 a 3 keer is opgestelt ze denken dat iemand tegen een blessure gaat aanlopen."

Feyenoord

Feyenoord heeft echt veel verrtouwen en een reden is de terugkeer van Trauner. " Bij Feyenoord is Trauner terug die maakt Feyenoord sterker. Bueno is echt buitencategorie. Zolang zolang hij er is, hoeft Hartman echt niet alles op alles te zetten om razendsnel terug te keren. Hancko gaat beter spelen met Trauner naast hem. Timber op het middenveld en Hwang heeft ervaring. Dat is prima voor de Eredivisie", aldus Gouka die wel eerlijk is over de Europese mogelijkheden. "Ik dacht dat het Europa niet goed genoeg zou zijn, maar Benfica heeft ook dik verdiend verloren van Feyenoord." 

Klassieker

Aankomende woensdag staat de Klassieker op het programma. Feyenoord baalde er destijds van dat hij afgelast werd, maar Gouka twijfelt of dat nu nog zo is. "Feyenoord zal september tegen Ajax spelen en daar waren best veel mensen verbolgen over dat het niet doorging. Maar zelfs Hancko zegt het: Feyenoord staat er nu beter voor, dan in september", aldus Gouka. 

Gouka verwacht niet dat Feyenoord zo'n open huis treft als afgelopen seizoen. "Het zal anders gaan dan met de 6-0. Maar als Timber inderdaad niet zwaar geblesseerd is, dan zullen ze als favoriet aan wedstrijd beginnen."

Lees meer over
Lees ook