Read: 'Gewoon mijn spel doen, daarom sta ik erin'

Givairo Read maakte zondagmiddag zijn basisdebuut tegen nummer twee FC Utrecht. Feyenoord won de wedstrijd met 0-2 en de rechtsback maakte een goede indruk. ESPN heeft hem na de wedstrijd voor de camera.

Vanuit de analytici stromen de eerste loftrompetten al binnen voor Read. Zelf vindt hij ook dat hij goed gespeeld heeft: 'Voor mijn gevoel ging het wel prima, dat zeggen de trainer en de spelers ook. Ze hebben me goed geholpen, dus het voelt goed allemaal.' Hij speelde omdat Jordan Lotomba geblesseerd raakte na de wedstrijd tegen SL Benfica en Bart Nieuwkoop eveneens niet fit is. Zaterdag op de training kwam Brian Priske met het nieuws bij Read dat hij mocht spelen. Dat betekende een nacht met minder slaap dan gewoonlijk. 'Ja, tuurlijk, je hebt spanning, want je wil hartstikke goed je best doen.

'Verder is hij wel een kalm persoon vertelt hij. 'Gewoon mijn spel doen, daarom sta ik erin.' In het veld werd de 18-jarige goed geholpen door Inbeom Hwang en Quinten Timber in de coaching. Ook is Read trots dat hij de nul heeft gehouden en hoopt hij nu ook tijdens De Klassieker mee te doen vanaf de aftrap. 'Natuurlijk hoop je dat. We gaan het zien, maar er zijn nog veel verbeteringen natuurlijk.' Hij is vooral benieuwd of hij dan mag spelen en heeft er zin in. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten