DE TEGENSTANDER | Kampioensschalen in de Galgenwaard

Op zondag 27 oktober 2024 staat FC Utrecht klaar voor de confrontatie met Feyenoord in Stadion Galgenwaard, waar om 12:15 uur wordt afgetrapt. De ploeg van trainer Ron Jans beleeft een sterk seizoen, met zeven overwinningen uit de laatste acht Eredivisiewedstrijden. Opvallend is dat al deze overwinningen met slechts één doelpunt verschil werden behaald. Jans merkt op dat dit minimalistische succes begint te bevallen en voegt eraan toe: „Als dat tegen Feyenoord ook zo is, zijn we dik tevreden.” Hierdoor heeft Utrecht zich verrassend genesteld op de tweede plek in de Eredivisie.

Fitheid selectie 

Jans beschikt over bijna een volledige selectie. Alleen Alonzo Engwanda en Kevin Gadellaa zijn niet beschikbaar, maar de rest van de spelers is fit voor deze topper. Jans benadrukt dat zijn ploeg „het beste uit zichzelf moet halen” tegen Feyenoord en ziet de wedstrijd als „een hele mooie kluif.” Dit benadrukt de motivatie en de vechtlust die hij in het team wil brengen sinds zijn aanstelling als trainer.

Technisch directeur Jordy Zuidam speelt een belangrijke rol in de sterke prestaties van FC Utrecht dit seizoen. Hij heeft het team op strategische wijze versterkt en zag eerder al het contract van Jens Toornstra verlengd worden. Toornstra, die terugkeerde bij Utrecht na een succesvolle periode bij Feyenoord, brengt niet alleen ervaring maar ook leiderschap. Met meer dan 500 profwedstrijden in Nederland, waaronder ruim 300 voor Feyenoord, is hij een belangrijke schakel binnen het Utrechtse middenveld.

Utrecht Feyenoord connectie

Deze wedstrijd wordt extra bijzonder door de gedeelde geschiedenis tussen sommige spelers van beide teams. Naast Toornstra is er Quinten Timber, geboren in Utrecht, hij kende zijn doorbraak in het professionele voetbal bij de Domstedelingen voordat hij overstapte naar Feyenoord. Timber kent de speelwijze en cultuur van Utrecht goed, wat voor een extra dimensie zorgt in deze confrontatie. 

De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Allard Lindhout. Utrecht, met hun huidige sterke defensieve organisatie en het vermogen om krappe wedstrijden te winnen, wil het momentum behouden om Feyenoord te verslaan en hun positie in de top van de ranglijst te verstevigen. Feyenoord, dat dit seizoen een wisselvallige reeks heeft gekend, zal de uitdaging aangaan om Utrecht van hun tweede plaats te stoten.

In de Galgenwaard waren na de overwinning op RKC zelfs al enkele kampioensschalen te zien en ook de Champions League hymne was al te horen bij wijze van Galgenhumor.

Vermoedelijke opstelling 

Barkas, Horemans, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani; Romeny, Aaronson, Jensen; Fraulo, Cathline, Min Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten