Oud-Feyenoorder duidelijk: 'Of ik het niveau nog aankan? Dat weet ik zeker'

Oud-Feyenoorder duidelijk: 'Of ik het niveau nog aankan? Dat weet ik zeker'

7 reacties 7
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Yassin Ayoub speelde tussen 2018 en 2020 anderhalf jaar lang voor Feyenoord, die hem in de zomer van 2018 transfervrij overnamen van FC Utrecht. Morgen staan de twee voormalige clubs van Ayoub tegenover elkaar, die tegenover ESPN aangeeft dat hij het niveau van beide clubs aankan. Verder laat hij zijn licht schijnen op het duel.

‘Dat weet ik zeker’, stelt Ayoub met vertrouwen over het feit dat hij de kwaliteiten heeft om aan te haken op het niveau van Feyenoord en FC Utrecht. Hij laat weten dat het een droom is voor hem om bij één van zijn twee oude ploegen terug te keren. ‘Ik zou het liefst mee willen trainen bij Feyenoord en laten zien dat ik beter ben dan de spelers op dit moment’, meent de clubloze Ayoub. ‘Maar helaas ga je die kans niet krijgen, dat weet ik ook.’

Volgens Ayoub is er geen favoriet aan te wijzen voor het duel van morgen wat plaatsvindt in de Galgenwaard. Ook ziet hij niet dat de midweekse wedstrijd in de UEFA Champions League een nadeel is voor Feyenoord. ‘Ik vind het juist een voordeel. Je zit in een ritme en komt daar bijna niet uit.’ Dat punt versterkt hij doordat ploegen die weken heel licht trainen waardoor ze zo min mogelijk overbelast raken.

Ondanks dat Ayoub bij Feyenoord niet verder kwam dan 23 wedstrijden, twee goals en drie assist in het shirt van Feyenoord, houdt hij warme herinneringen aan die periode doordat hij als voetballer en mens een groei heeft gemaakt daardoor. Feyenoord speelt zondag om 12:15 tegen nummer twee FC Utrecht in de Galgenwaard.

Lees ook