Everse: 'Het is niet zo gek dat Feyenoord vanaf dat moment is gaan groeien'

De resultaten van de afgelopen vier wedstrijden zijn positief gezind voor Feyenoord. Sinds de 2-3 overwinning op Girona in de UEFA Champions League volgden nog drie zeges, waarin de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles en SL Benfica ook goed voetbalden. Jan Everse, oud-speler van Feyenoord, vindt het niet verrassend dat de ploeg van Brian Priske nu de goede flow te pakken heeft.

Everse zegt dat de prestaties van de ploeg van Priske niet uit de lucht komen vallen, ondanks dat de Rotterdammers tegen NEC (1-1, voor het duel tegen Girona) volgens hem gewoon slecht speelde. Volgens hem stond er toen een heel andere ploeg dan na de interlandbreak. ‘Het is niet zo gek dat Feyenoord vanaf dat moment is gaan groeien’, laat Everse weten tegenover de NOS, die aangeeft dat toen Gijs Smal in de basis stond en met Hugo Bueno nu op linksback een geweldige voetballer binnen de lijnen staat. Verder concludeert Everse dat Quiten Timber en Antoni Milambo stappen en reuzensprongen hebben gemaakt en dat Inbeom Hwang nog altijd zijn draai moest vinden, ondanks zijn directe impact. Daarnaast brengen Gernot Trauner en de huidige vorm van Jordan Lotomba Feyenoord meer.

Priske

Volgens Everse is Priske net zo een echte trainer als zijn voorganger Arne Slot. ‘Die hebben hun visie en slijpen die er langzaam in’, legt hij uit. Ook vindt hij het logisch dat een nieuwe trainer bij een club eenmaal tijd nodig heeft om het team naar zijn hand te zetten. Toch blijft het belangrijkste volgens hem vertrouwen, wat gepaard gaat met het winnen van wedstrijden. De overwinning op Girona is daardoor goud waard en laat zien dat de invloed van een trainer niet groot is, zolang de overwinningen maar komen.

Eendagsvlieg?

Toch blijft de oud-trainer van onder meer sc Heerenveen en FC Dordrecht realistisch en denkt dat een uitglijder altijd mogelijk is waardoor er allerlei krachten vrij komen en mensen dan roepen dat Feyenoord een eendagsvlieg is. ‘Maar Feyenoord heeft laten zien goede spelers te hebben die goed kunnen voetballen’, aldus Everse die vertrouwen heeft in het duel van zondag. ‘Ik zie ze zondag zomaar weer FC Utrecht van de mat spelen.’ Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten