Feyenoord krijgt boetes na twee duels in Champions League

Tijdens Feyenoord – Bayer Leverkusen en Girona – Feyenoord heeft de UEFA ongeregeldheden vastgesteld, waar de Rotterdammers boetes voor krijgen. Dit staat te lezen op de website van de UEFA.

De, misschien wel, meest uitgedeelde boete is de boete voor ‘blokkeren van de trappen’. Veel clubs ontvangen deze boete, Feyenoord is daar geen uitzondering op. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen  was dit wederom het geval. Dit levert Feyenoord een boete op van €24.000. Verder zijn er geen incidenten gemeld rondom deze wedstrijd.

Girona

Tijdens de uitwedstrijd in Girona is er met eten en drinken gegooid. Dit valt bij de UEFA onder regel ‘Art. 16(2)(b) DR’. Hiervoor ontvangt Feyenoord een boete van €9625. Girona heeft ook een boete gekregen, doordat hun fans ook met iets gegooid hebben. Daarnaast staat bij de UEFA beschreven dat het team ‘ongepast gedrag’ heeft laten zien, iets waar op dit moment nog niet concreet van is wat dat betekent.

Feyenoord krijgt vaker boetes de afgelopen jaren, het bedrag lijkt nu lager te zijn dan anders. Over de afgelopen wedstrijd in Portugal, tegen Benfica, is op dit moment nog niks bekend gemaakt.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten