Van Persie houdt vast: 'Zo maken we de fans weer trots'

Feyenoord-icoon Robin van Persie verkeert in zwaar weer bij sc Heerenveen. Met acht punten uit negen wedstrijden gaat het, op z’n zachtst gezegd, niet zo lekker in Friesland. Toch raakt Van Persie niet in paniek en blijft hij zijn doel uitstralen: play-offs voor Europees voetbal halen. Bart Kruijt schreef erover voor VI.

De afgelopen verliespartij van 3-0 bij NEC hakte er flink in de bij de supporters. Misschien deed 3-0 niet helemaal recht aan de verhouding maar het was het zoveelste puntverlies voor de Friesen. Een klein clubje supporters stond de spelersbus dan ook op te wachten bij terugkomst. Niet om Van Persie de huid vol te schelden, maar om hem een hart onder de riem te steken. Dat raakte de trainer: ‘Ik vind het heel belangrijk dat we die mensen trots maken, trots dat ze bij Heerenveen horen.’ De wetenschap dat mensen nu niet trots zijn, dat vindt de oud-spits nog vervelender dan de resultaten.

Attractief voetbal

De positieve trainer wilde het publiek vermaken, dat was één van de doelstellingen dit seizoen. Alleen dat lukt de afgelopen wedstrijden niet, ondanks de data die niet slecht zijn. Toch is de trainer eerlijk: ‘Je wil graag een stijgende lijn waarnemen, maar de laatste weken presteren we juist minder.’ Van Persie wil dat zijn jongens de arbeid blijven leveren, ze mogen zich niet ‘verstoppen’.

Proces

Dus Van Persie houdt zich vast aan zijn visie en zijn plan, hij wijkt niet. Aan de andere kant snapt hij ook de scepsis die er soms speelt bij de media of de supporters. Maar toch kiest de oud-speler van o.a. Arsenal en Manchester United er wel voor om zijn doelstellingen te blijven uitspreken en daar vierkant achter te blijven staan. Hij heeft zijn ploeg al goed zien presteren en vertrouwt het proces waar zij nu samen inzitten: ‘Ik geloof er in dit proces in dat we de play-offs kunnen halen: dat is de doelstelling, daar moeten we voor staan en daar moeten we alles aan gaan doen. Zo maken we de fans weer trots.’ Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten