Domper voor Dirk Kuyt

Nadat Dirk Kuyt stuntte door van Anderlecht te winnen, ging het gisteravond mis voor de Nederlander. Zijn Beerschot verloor met 1-0 van KV Kortrijk, een directe concurrent. Door het verlies staat Beerschot met een nog groter gat onderaan de Belgische Pro League. VI schreef erover.

In het eigen stadion pakte Kortrijk meteen het initiatief. Dat er in de eerste helft niet gescoord werd, is bijzonder te noemen. Beerschot werd wel sterker gedurende de eerste helft, maar zag dat niet beloond worden.

Blessure

De tweede helft begon voorzichtig, maar na een uur op de klok begon Kortrijk met aandringen. Abdoulaye Sissako kopte dan ook raak vanuit een corner. Kuyt wisselde aanvallend, maar dit mocht niet baten. En het werd nog erger voor de Katwijker. Smaakmaker Marwan Al-Sahafi, vorige week nog tweemaal scorend, moest geblesseerd het veld verlaten.

Achterstand

En zo bungelt Beerschot op dit moment onderaan met vijf punten uit twaalf wedstrijden. De tegenstander van gisteravond staat nu op veertien punten uit twaalf wedstrijden. Het gaat van Beerschot naar de nummer 15, Cercle Brugge, beslaat vier punten. Maar Cercle heeft een wedstrijd minder gespeeld. Woensdag speelt Beerschot een bekerwedstrijd tegen RFC Luik en zondag wacht AA Gent op de ploeg van Dirk Kuyt.