'Priske moet zijn ploeg nederig houden'

'Priske moet zijn ploeg nederig houden'

Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

In De Telegraaf van zaterdagochtend schrijft Marcel van der Kraan over Feyenoord. Van der Kraan gaat in op de contractverlening van Igor Paixão. Maar hij kijkt ook naar de wedstrijd van morgen tegen FC Utrecht en wat de Rotterdammers daar te doen staat.

Trainer Brian Priske ziet in Paixão een belangrijke speler: ‘Voor Feyenoord is hij een sleutelspeler, die zich nog verder kan ontwikkelen.’ De 24-jarige vleugelaanvaller kwam ongeveer twee jaar geleden over van Coritiba in Brazilië, maar bewijst met goals en assists zijn waarde voor Feyenoord.

Eeuwige glimlach

De trainer is daarnaast ook blij met de mens: ‘Hij doet me elke week versteld staan. Igor heeft een schitterende persoonlijkheid, lacht elke dag, is fijn om erbij te hebben en is in mijn ogen een fantastische teamspeler.’  De Braziliaan, die op beide flanken uit de voeten kan, speelde woensdag tegen Benfica dan ook een goede wedstrijd.

Korte hersteltijd

Deze wedstrijd zit mogelijk nog bij een aantal spelers in de benen. De terugreis duurde langer dan verwacht en de vroege wedstrijd van morgen, maakt het herstel mogelijk wat krapper voor een aantal spelers. Van der Kraan ziet wel dat Priske zichzelf een taak geeft: ‘De grootste taak die Priske als coach heeft, is om zijn ploeg nederig te houden, zoals hij dat zelf benoemt.’ Na twee gewonnen uitwedstrijden in de Champions League, moet Feyenoord het koppie erbij houden en er morgen opnieuw staan.

Lees ook