'Er was geen trainer die zoveel verschillende spelers gebruikte als Brian Priske'

Mikos Gouka schrijft voor de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad over de inhaalrace die kan gaan starten bij Feyenoord. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht morgenvroeg moet het begin de sterke reeks voortzetten van de Rotterdammers. Gouka vindt dat Feyenoord met de borst vooruit mag spelen, door de winst tegen SL Benfica en de contractverlenging van Igor Paixão.

Gouka weet: ‘Er was geen trainer die zoveel verschillende spelers gebruikte als Brian Priske.’ De Deen stelde maar liefst 28 verschillende namen op. Het leek allemaal niet te werken in het begin en de supporters en media hadden bakken vol kritiek. Of het nu de huddle was of de formatie, Priske moest het ontgelden.

De weg omhoog

Maar vanaf Girona, de start van een loodzwaar programma, is de opwaartse lijn ingezet. Girona werd verrassend gewonnen. Tegen FC Twente werd matig gestart, maar was Feyenoord daarna veel beter, tegen Go Ahead Eagles speelde Feyenoord wervelend en Benfica werd met goed spel aan de kant gezet. Zoals Gouka het zegt: ‘Feyenoord staat op de rails en de inhaalrace richting PSV, dat al acht punten voor staat, kan beginnen.’

Feyenoord moet in de komende acht (!) dagen afrekenen met FC Utrecht, Ajax en AZ. Het middenveld met Quinten Timber, Inbeom Hwang en Antoni Milambo oogst veel lof en zal ook morgen weer hard nodig zijn. Zal Gernot Trauner spelen? De Oostenrijker speelde de afgelopen wedstrijden weer als vanouds, waardoor ook de mensen om hem heen stabieler en rustiger leken te spelen.

Updates

Het zal morgen in ieder geval zijn zonder Jordan Lotomba, die nog teveel last heeft van zijn blessure. Ook Santiago Gimenez en Quilindschy Hartman zullen morgen nog niet op het veld te zien zijn. Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop zijn ook nog niet speelklaar en Chris-Kevin Nadjé en Gjivai Zechiël zijn op de weg terug. Of Priske nog aanpassingen gaat doen aan zijn startopstelling weten we morgen, maar Feyenoord lijkt er klaar voor.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten