OFFICIEEL | Feyenoord en Paixão bereiken principe-akkoord over nieuw contract

Feyenoord en Igor Paixão hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuw contract, zo meldt Feyenoord op de website. De Braziliaan zet binnenkort een handtekening onder een nieuwe verbintenis tot 2029. Het huidige contract met de aanvaller loopt nog tot medio 2027.

Paixão is blij met de aankomende contractverlenging. ‘De overstap naar Feyenoord heeft mij tot nu toe al heel veel goeds gebracht,’ zegt Paixão op de website van Feyenoord. ‘Ik voel dan ook nog elke dag de trots dat ik voor deze mooie club mag spelen en leef hier mijn droom. Samen met mijn familie hebben de mensen mij hier geholpen bij het aanpassen na mijn overgang vanuit Brazilië. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zal dan ook hard blijven werken om bij te kunnen dragen aan meer successen in de komende jaren.’

Twee jaar geleden maakte de Braziliaanse aanvaller de overstap vanuit Coritiba naar De Kuip. Bij die club kwam hij op zijn veertiende. Hij verhuisde daar naar toe vanuit zijn geboortestad Macápa. Hij debuteerde in 2019 voor de hoofdmacht, en in 2022 maakte hij de overstap naar Feyenoord.

Paixão won al in zijn eerste seizoen de landstitel, en afgelopen seizoen won hij de TOTO KNVB Beker met Feyenoord. Dit seizoen werd ook de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Paixão scoorde tot op heden 23 keer voor de Rotterdammers. Ook gaf hij 16 keer een assist.

Dit seizoen heeft Paixão alweer twaalf wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, waarin hij twee keer scoorde en al zes assists gaf. Volgens Transfermarkt.nl is de actuele marktwaarde van de 24-jarige Braziliaan momenteel veertien miljoen euro. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten