UITGELICHT | Veel uitblinkers aan te wijzen, maar één echte uitschieter

Feyenoord speelde gisteren in Portugal een prima wedstrijd tegen SL Benfica. Bij de Rotterdammers zijn op het oog meerdere spelers aan te wijzen als man van de wedstrijd. Het middenveld met Quinten Timber, Inbeom Hwang en Antoni Milambo springt eruit, maar ook centrale verdedigers Gernot Trauner en Dávid Hancko waren erg belangrijk. 

Op basis van de statistieken springt er uiteindelijk een speler echt uit. Antoni Milambo, hij scoorde twee keer, is door fotmob.com uitgeroepen tot man van de wedstrijd met een cijfer 9.1. Benfica had in de wedstrijd meer balbezit en een hoger xG, maar Feyenoord scoorde drie doelpunten en Milambo was erg belangrijk. De verwachte xG van Milambo was op basis van de statistieken 0,24. 

Aanvallend

Milambo schoot deze wedstrijd twee keer op goal en twee keer werd dat een doelpunt. Hij had in aanvallend opzicht 41 balcontacten, zette zes dribbels in waarvan er vier goed werden afgerond. Hij verloor twee keer de bal, maar gaf ook twee van de drie dieptepasses goed op zijn medespelers. 

Verdedigend

Ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Hij won vijf eer de bal terug, zette twee verdedigende acties in en winst de bal een keer uit te verdedigen. Hij zette één tackle in en die leverde balbezit op. In totaal ging hij elf duels aan, allemaal grondduels, en daarvan won hij er zes. Hij heeft één vrije trap meegekregen en maakte geen overtredingen.

Bezoekers

Ook bezoekers van FR-Fans.nl beoordeelden Milambo als het beste en hij krijgt een 9.4. De koppositie op deze site moet hij wel delen met Hugo Bueno die van de bezoekers gemiddeld ook een 9.4 krijgt. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten