Mossou: 'Feyenoord structureel op weg naar de Nederlandse top en Europese Subtop'

Feyenoord is bezig met een indrukwekkende transformatie naar een toekomstbestendige topclub. Dit werd woensdagavond duidelijk in Lissabon, waar de puzzelstukken van het nieuwe Feyenoord op hun plek vielen. Dit is niet alleen een bevestiging voor trainer Brian Priske, maar ook voor de club als geheel. Er is leven na Arne Slot, zo stelt Sjoerd Mossou in zijn analyse van Feyenoord voor het Algemeen Dagblad. 

Symbolische Overwinning

Na de overtuigende 3-1 overwinning op Benfica vormde trainer Brian Priske lachend een kring met zijn stafleden aan de zijlijn van het Estadio Da Luz. Dit moment symboliseert de nieuwe fase waarin Feyenoord zich bevindt, nu de club ook op het hoogste niveau van de Champions League toekomst heeft. De wedstrijd tegen Benfica toonde aan dat Feyenoord in staat is om op een hoog niveau te presteren. De eerste helft in Lissabon was volgens Mossou één van de beste die de club in recente jaren heeft gespeeld, zowel aan de bal als tactisch en defensief.

Nieuwe Generatie

Door de reeks overwinningen tegen Girona, FC Twente en Go Ahead Eagles is het nieuwe team van Feyenoord gevormd, zo stelt de columnist. Met spelers zoals Antoni Milambo, Hwang In-beom, Ibrahim Osman en Ayase Ueda, aangevuld met gevestigde namen, hoeft het Legioen niet meer terug te kijken naar de jaren onder Arne Slot. In de afgelopen jaren heeft Feyenoord belangrijke stappen gezet op financieel en organisatorisch gebied. Van de bouw van trainingscomplex 1908 tot de hervorming van de jeugdopleiding en het scoutingapparaat, de club heeft zich aangepast aan de moderne normen. De successen en de Champions League-inkomsten versterken dit fundament verder.

Professionalisering en Stabiliteit

Na het vertrek van Slot was er angst voor een terugval, vooral na een moeizame start onder Priske. Echter, Priske heeft bewezen een flexibele en intelligente trainer te zijn die zijn ideeën goed kan overbrengen. Directeur Dennis te Kloese heeft verdere professionalisering van de voetbaltak aangekondigd, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de club. Mossou denkt dan ook dat al deze stappen Feyenoord terugbrengen aan de Nederlandse top en misschien zelfs wel Europese subtop. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten