'Ik vond Feyenoord niet normaal goed in de eerste helft'

'Ik vond Feyenoord niet normaal goed in de eerste helft'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord was tegen Benfica geweldig. De Rotterdammers gaven de Portugezen bijna geen kans om hun eigen spel te spelen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad is Sjoerd Mossou erg te spreken over hoe Feyenoord voor de dag kwam.

Mossou begint. "Ik vond Feyenoord echt geweldig, dik verdiend gewonnen ook over negentig minuten. De tweede helft was wat minder. Ik vond de wissel van Priske heel merkwaardig, want toen waren ze de grip even tien to twintig minuten kwijt. Over de hele linie geweldig gespeeld", aldus de journalist in de podcast.

Vooral het middenveld kon zijn goedkeuring wegdragen. "Met name het middenveld Milambo, Hwang en Timber alle drie voortreffelijk", is Mossou lyrisch over de spelers op het middenveld. 

Milambo

Antoni Milambo was de grote man met twee doelpunten. "Ja maar die jongen dat viel mij al op tegen Girona, die jongen kan geweldig afwerken. Die heeft een soort rust die spitsen ook hebben, goeie spitsen Makaayachtige types. Dat is bijna een spitsschtige afwerking die die jongen heeft", zegt hij over zijn doelpunten.

Maar dat is niet het enige wat hij goed kan. "Los van dat hij sowieso geweldig was met zijn reuze passen op het middenveld, maar dat gold ook voor de andere middenvelders", aldus Mossou.

VAR

Feyenoord zag naast drie goedgekeurde doelpunten er twee afgekeurd worden, vooral de eerste is een doorn in het oog van Mossou. "Als die scheidsrechter gelijk fluit bij Lotomna, dan kun je er voor fluiten. Ik kan er niet aan wennen dat de VAR met een soort vergrootglas gaat kijken of een doelpunt kan worden afgekeurd. Op deze manier kan je bij elke corner wel iets vinden om een goal af te keuren. Ik vind dat dat je dat soort spelsituaties gewoon door moet laten gaan, los van dat Otamendi zich gewoon vallen."

Onverwacht

Het was een onverwacht voorkomen van de Rotterdammers. Niemand had durven dromen dat ze zo voor de dag zouden komen. "Dat had niemand verwacht. In alle opzichten valt het team in elkaar. Maar niemand verwacht dat je uit bij Benfica zo goed voor de dag komt. Het gebeurde niet door achterover te leunen. Het druk zetten was perfect in orde. Het spel aan de bal was perfect in orde. Defensief was het geweldig. Ik vond Feyenoord niet normaal goed in de eerste helft."

Wissel Osman

Osman werd in de tweede helft gewisseld, terwijl Feyenoord juist tot zijn wissel de wedstrijd in handen had. "In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Ik snap best dat je zo’n wissel doet maar dan 10 minuten voor tijd. Ze gingen met vijf verdedigers spelen en toen was je 10/15 minuten de grip kwijt. Ik kon er echt geen chocola van maken waarom hij deze keuze maakte", aldus Mossou. "Er zit waarschijnlijk een trainer achter die er te veel over na had gedacht."

Mossou zag dat na het uitvallen van Lotomba eigenlijk alles weer logischer stond. "Toen hij dus Hadj Moussa er in bracht en weer 4-3-3 ging spelen kregen ze weer meer grip op de wedstrijd. 
Zeker met de loting die ze hebben, ze hebben best een zware loting, zes punten is natuurlijk helemaal goed. En niet te vergeten te coëfficiënten deze punten tellen dubbel."

Lees ook