Priske heel duidelijk: ''Je moet op de top van kunnen spelen'

Feyenoord was tegen SL Benfica lange tijd de sterkste ploeg. Het elftal van Brian Priske kwam uitstekend voor de dag en de druk op de trainer die ontstond na een moeizame start is momenteel helemaal omgeslagen. De Rotterdammers zitten in de juiste flow. 

Priske had een duidelijk plan vooraf. "We zouden snel omschakelen en compact staan als de bal niet in bezit was. Natuurlijk komt daar nog bij dat je hard moet werken." Priske is dan ook lovend over alle spelers, want ze hebben gedaan wat hij gevraagd had. "Het is een zeer knap resultaat wat we hebben behaald tegen een groot team uit Europa", aldus Priske bij Rijnmond.nl.

Feyenoord heeft met drie gespeeld en zes punten een uitstekende start in de Champions League, denkt Priske al aan de volgende ronde? "We zullen volle focus moeten hebben, in de Champions League speel je geen makkelijke wedstrijden. Je moet op de top van kunnen spelen. Ik ben het er wel mee eens dat je nu in een goede positie staat na een zware nederlaag in de eerste speelronde."

Tijd

Priske heeft tijdens de moeizame start meermaals aangegeven dat sommige dingen tijd nodig hebben. Nu lijkt alles op zijn plaats te vallen. "We wisten dat bepaalde dingen tijd zouden kosten. De jongens communiceren nu veel meer met elkaar omdat ze veel comfortabeler zijn als elftal", zegt de trainer. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten