Priske licht speler uit: 'Veel respect voor hem'

Priske licht speler uit: 'Veel respect voor hem'

1 reactie 1
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Brian Priske moest volgens velen een aantal weken de laan uit. Inmiddels wint hij vier wedstrijden op rij, waaronder twee uitwedstrijden in de UEFA Champions League. De meest recente was die van woensdagavond: SL Benfica - Feyenoord, 1-3.

'Het is oké, ik adem nog', antwoordt Priske op de vraag van Ziggo Sport hoe het met zijn hartslag gaat. Na het lolletje spreekt de hoofdtrainer van Feyenoord over een grote overwinning. 'Het is een heel groot team in Europa. Echt een hoge kwaliteit spelers, een thuiswedstrijd in een fantastisch stadion, een team dat erg in vorm is. Dus dit is een fantastische prestatie.' Hij vond de mentaliteit van zijn ploeg eveneens geweldig en kent enkel lofzang voor zijn spelers.

In veel huiskamers zal rond de zestigste minuut wel enige kritiek hebben geklonken op Priske. Hij bracht verdediger Thomas Beelen in voor aanvaller Ibrahim Osman bij een 0-2 tussenstand. Priske vertelt dat Feyenoord door de hoge druk van SL Benfica met zes verdedigers stond voor die wissel. 'We stonden met Osman en Paixão als backs. Dat is niet de manier en ik hoopte dat we met Paixão en Ueda druk konden houden en aanvallen konden inzetten met een vijfmans verdediging. Het leek een beetje wankel, maar ik denk dat ze zich uiteindelijk erdoorheen hebben gezet. We hadden ook kansen om de bal bij ons te houden en de momenten om ze pijn te doen.'

Uitblinker Milambo

Verder licht Priske ook Antoni Milambo nog even uit nadat er over hem wordt gevraagd. 'Ik hoop dat hij alle lof, die hij volledig terecht ontvangt, kan managen.' In Portugal werd hij verkozen tot Man of the Match door de UEFA. Dat had hij voornamelijk te danken aan zijn twee doelpunten. De 0-2 en 1-3, die in de slotfase viel. Milambo traint goed volgens zijn trainer en is een goede jongen. Hij is onder de indruk. 'Veel respect voor hem', aldus Priske.

Lees ook