Milambo: 'Ik voel natuurlijk geen druk'

Milambo: 'Ik voel natuurlijk geen druk'

8 reacties 8
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Zestigduizend mensen zijn niet genoeg voor Antoni Milambo om onder de indruk van te raken. De middenvelder kent naar eigen zeggen geen druk en dat was ook te zien aan zijn spel in de 1-3 overwinning van Feyenoord op SL Benfica. Hij was goed voor twee doelpunten en de Man of the Match prijs van de UEFA.

Hoe heeft hij de wedstrijd beleefd? ‘Vol met ontlading', zegt Milambo in gesprek met Ziggo Sport. Hij vervolgt: 'Ik denk dat we de eerste helft heel goed begonnen en de tweede helft gingen we een beetje inzakken. We hebben ‘m goed afgesloten met een laat doelpunt.' Terwijl de middenvelder er nonchalant over praat betekent het wel dat Feyenoord nu op zes punten staat in drie wedstrijden in de UEFA Champions League. Er werd niet op getraind. 'Nu zei ik tegen Igor (Paixão red.) dat ‘ie ‘m op de zestien moest leggen en ik schoot ‘m binnen.'

Tweede doelpunt

Milambo was ook goed voor de tweede van de avond. Zelf dacht hij op het moment dat Nicolás Otamendi de bal zou blokken. 'De bal kwam gelukkig goed mee en ik schoot ‘m binnen.' Het feit dat SL Benfica nagenoeg een jaar ongeslagen was in eigen huis of dat er meer mensen op de tribune zaten dan grassprieten op het veld was voor Milambo geen reden om in paniek te raken. Hij bleef gewoon voetballen en zou ook niet weten waarom hij druk moest voelen. 'Ik voel natuurlijk geen druk. Zo ben ik gewoon, ik ben heel rustig. Voor mij is het geen druk. Ik denk dat ik steeds belangrijker word voor het team. Dat ik steeds meer betrokken ben in het spel en mezelf heel goed ontwikkel', aldus de 19-jarige Milambo.

Lees ook