Sterk Feyenoord wint van SL Benfica in Lissabon

80 reacties 80

Feyenoord heeft woensdagavond in de Champions League gewonnen van SL Benfica. In Lissabon werd het 1-3 voor de Rotterdammers. Antoni Milambo scoorde twee keer en Ayase Ueda één keer.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en zette SL Benfica meteen onder druk. In de twaalfde minuut was het dan ook Ueda die voor de openingstreffer zorgde. De aanvaller kreeg de bal van Igor Paixão, die de assist op zijn naam krijgt. In de 26e minuut leek daar de 0-2 te zijn, maar het doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Even later, in de 33e minuut, was er dan toch de 0-2 door een prachtig doelpunt van Milambo. Feyenoord ging daardoor met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft leek Feyenoord in de 59e minuut de 0-3 te maken, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd door de VAR. SL Benfica werd sterker en in de 66e minuut werd het 1-2 door een doelpunt van Kerem Aktürkoğlu. Daarna kreeg Feyenoord het lastiger. Toch scoorde Milambo zijn tweede van de avond, waardoor de Rotterdammers de drie punten pakken.

Door de winst in Portugal doet Feyenoord goede zaken op de ranglijst. De Rotterdammers hebben nu zes punten uit drie wedstrijden. Daarmee staat het nu op plek zestien van de Champions League.