Priske: 'Er zijn altijd een aantal spelers die blijven aanzetten om in het basiselftal te komen'

Feyenoord speelt woensdagavond zijn derde wedstrijd in de UEFA Champions League tegen SL Benfica. Brian Priske laat zich voorafgaand aan de wedstrijd uit over de kansen en bedreigingen die op de loer liggen in Portugal.

In de opstelling valt op dat er geen wijzigingen zijn ten opzichte van de 1-5 overwinning op Go Ahead Eagles. 'Constantheid is altijd belangrijk in het voetbal', geeft Priske aan in gesprek met Ziggo Sport. Hij vervolgt: 'Dan kan je natuurlijk altijd wijzigingen maken hier en daar. Er zijn altijd een aantal spelers die blijven aanzetten om in het basiselftal te komen.' Zo kwam Gernot Trauner afgelopen weekend vanaf de start in actie. Dit ging ten koste van Thomas Beelen. Priske kiest voor de ervaring van de Oostenrijker, die ook vaker een koppel heeft gevormd in topwedstrijden met Dávid Hancko.

Priske geeft SL Benfica veel lof en denkt dat het defensieve werk van Feyenoord een sleutelrol zal zijn. 'We weten dat het een lastige wedstrijd gaat worden voor ons. Ze hebben een aantal spelers die veel loopacties maken en achter de linies kruipen.' De hoofdtrainer vindt de Portugezen aanvallend een stuk sterker dan achterin. 'Ik hoop ook dat we het ze lastig kunnen maken als wij de bal hebben. We moeten goed positiespel spelen en tussen hun linies komen', aldus Priske. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten