Peperdure spelers toch bij Feyenoord: 'Daar profiteren wij ook van, financieel en sportief'

Peperdure spelers toch bij Feyenoord: 'Daar profiteren wij ook van, financieel en sportief'

7 reacties 7
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord huurt dit seizoen Ibrahim Osman en vorig jaar al Yankuba Minteh. Beide spelers staan te boek als peperduur en dan is het ergens opvallend dat ze uitkomen in Rotterdam. Beide vleugelflitsers kwamen naar De Kuip door goede contact van Dennis te Kloese

Te Kloese heeft de juiste contacten met bijvoorbeeld Newcastle United en Brighton & Hove Albion en kan daarmee spelers huren die financieel niet haalbaar zijn, omdat ze voor veel geld worden vastgelegd door Premier League clubs, om vast te leggen. Te Kloese legt in De Telegraaf uit: "Dergelijke transfersommen in combinatie met Premier League-salarissen zijn voor Feyenoord onhaalbaar." 

Toch denkt Te Kloese dat het huren van zulke talenten wel een belangrijke set kan zijn. Niet alleen omdat ze op het veld het verschil kunnen maken, maar ook omdat het financieel uiteindelijk nog wat oplevert voor Feyenoord als de spelers voor veel geld vertrekken bij de club waarvan ze gehuurd worden. 

Minteh

Minteh is een mooi voorbeeld. De Rotterdammers lieten hem vorig jaar langzaam rijpen en in de tweede seizoenshelft was hij een van de beste bij Feyenoord. Hij vertrok van Newcastle naar Brighton voor ongeveer 35 miljoen euro. "Daar profiteren wij ook van, financieel en sportief", aldus Te Kloese. Brighton weet dan ook gelijk wat de marktwaarde van een verhuurde speler kan doen als hij presteert bij Feyenoord. 

Osman

Osman lijkt net als Minteh wat aanloop problemen te hebben gehad. Maar de laatste wedstrijden presteert hij steeds beter met als uitschieter de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Met de hulp van mijn teamgenoten en de coaches verbeter ik elke dag. Ik leer mijn medespelers beter kennen en begrijpen." 

 

Lees ook