'Ik geloof niet dat Feyenoord zulke stappen heeft gezet'

Feyenoord neemt het vanavond op tegen SL Benfica in de UEFA Champions League. Maken de Rotterdammers kans? Mikos Gouka gaat in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad in op de huidige staat van Feyenoord.

Hoe gaat Feyenoord de wedstrijd tegen Benfica in? "Dat is wel grappig vorige keer gingen ze weg met het idee dat alles op instorten stond. Er was nog niet verloren in de competitie, maar er werd veel gelijk gespeeld en tegen Bayer Leverkusen werd er dik verloren.", zegt Gouka doelend op de moeizame start en de sfeer die om het elftal hing.

Afgelopen wedstrijden veranderde er een hoop. "Ze winnen van Girona, ze winnen van Twente en spelen geweldige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en nu gaan de vragen over jullie zitten in de flow en dat zegt Priske zelf ook", aldus Gouka die hoort dat Feyenoord Benfica pijn zou kunnen doen. "We kunnen deze ploeg pijn doen, al denk ik zelf dat dat nog een stap stapje te ver gaat. Natuurlijk kunnen ze op bepaalde momenten ze pijn doen."

Favoriet

Gouka denkt niet dat Feyenoord als favoriet begint. "Normaal gesproken is Benfica de grote favoriet en voor Feyenoord zou een punt uitstekend zijn", aldus Gouka vooral benieuwd is hoe Feyenoord voor de dag gaat komen. "Ben benieuwd, kunnen ze in de omschakelen die snelheid benutten die ze voor in hebben."

Feyenoord probeert in de Eredivisie de tegenstander vol onder druk te zetten, zal dat vanavond ook gebeuren. "Ik geloof niet dat Feyenoord zulke stappen heeft gezet dat ze nu Benfica wil op kunnen leggen. Al moet je Benfica ook niet te groot maken."

Omschakeling

Gouka verwacht dat Feyenoord het iets anders voor de dag gaat komen. "Ik denk dat het niet gek is als Feyenoord op de omschakeling gaat spelen", aldus Gouka die denkt dat er niets onmogelijk is. "PSV kan het bij Paris, dus Feyenoord zal er ook toe in staat moeten zijn. Het zal wel een knappe prestatie zijn en een winstpunt." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten