#PraatMee | Hoe moet Feyenoord Benfica verslaan

#PraatMee | Hoe moet Feyenoord Benfica verslaan

19 reacties 19
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt morgen voor de onmogelijke opgave te staan om SL Benfica in eigen huis te verslaan. De ploeg van oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes is al meer dan een jaar ongeslagen in eigen huis. 

In de rubriek #PraatMee is FR-Fans.nl benieuwd naar de mening van de bezoekers. Vandaag zouden wij graag willen weten hoe jullie zouden starten tegen Benfica. Zouden jullie starten met dezelfde elf spelers als die Go Ahead Eagles met 1-5 versloegen of komt Ramiz Zerrouki weer in beeld als slot op de deur? 

Feyenoord speelde in de uitwedstrijd in de Champions League tegen Girona FC met Thomas Beelen in plaats van Gernot Trauner met bijna dezelfde opstelling als tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord reisde met 22 spelers af naar Portugal waaronder ook Hugo Bueno die geblesseerd uitviel in de laatste wedstrijd. Gjivaj Zechiël, Chris-Kévin Nadje en Bart Nieuwkoop zijn niet meegereisd naar Portugal.

Benfica

Benfica is dit seizoen uitstekend gestart in de Champions League. De Portugezen hebben na twee wedstrijden zes punten. Vooral de eclatante 4-0 overwinning thuis tegen Atletico Madrid springt in het ook.

In de competitie gaat het minder vanzelf. Daar staan ze met zeven wedstrijden op zestien punten. Dat is acht punten minder dan koploper Sporting Portugal, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. 

Voorbereiding

In de voorbereiding speelde Feyenoord nog een oefenwedstrijd in Portugal tegen Benfica. Toen werd het 5-0 voor de Portugezen die vooral bekend staan om hun aggressieve manier van druk zetten en in de oefenwedstrijd werden alle kansen afgemaakt. 

Lees ook