Feyenoord langs de meetlat: 'Dat vind ik echt ontzettend jammer'

Feyenoord staat bijna voor een onmogelijke opgave morgen avond tegen SL Benfica. De Portugese club is al een jaar ongeslagen in het eigen Luz Stadium. Pierre van Hooijdonk en Gaston Taument denken ook dat de Rotterdammers een zware avond tegemoet gaan. 

Feyenoord heeft een weerzien met Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes die beiden belangrijk zijn voor Benfica. Ook andere oud-Feyenoorders Taument en Van Hooijdonk stonden ooit onder contract in Portugal. Beide spelers weten dat Benfica net als Feyenoord een echte volksclub is en dat merk je aan de support. "Dat heeft echt te maken met het publiek en de uitstraling. Voor een tegenstander is het dan gewoon lastiger winnen, die zijn toch vaak onder de indruk", zegt Van Hooijdonk bij RTV Rijnmond

Zowel Taument als Van Hooijdonk wachten een zware avond voor Feyenoord. De Rotterdammers spelen tegen een elftal dat erg goed is aan de bal, maar ook een bepaalde hardheid heeft. Toch lijkt er misschien ook wel wat mogelijk als je de eerste 20 minuten goed doorkomt. "Een gelijkspel zou al top zijn", zegt Taument.

Broos

Van Hooijdonk vindt het jammer hoe broos Feyenoord momenteel oogt. De Rotterdammers leken de laatste jaren echt afstand te hebben genomen van andere clubs, maar nu lijkt het allemaal toch weer behoorlijk terug gevallen te zijn. "Ik vind Feyenoord momenteel heel broos en dat vind ik echt ontzettend jammer."

Nederlaag

Feyenoord leed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al een keiharde nederlaag tegen Benfica. Op 28 juli gingen de Rotterdammers naar huis met vijf tegen doelpunten. Na een zwaar trainingskamp werd er doorgevlogen naar Portugal voor de wedsrijd. Daar bleek Feyenoord verre van in staat om een vuist te maken.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten