Feyenoord lanceert special over samenwerking Castore en Banlieue

Feyenoord lanceert special over samenwerking Castore en Banlieue

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Het Rotterdamse merk Banlieue heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt in de modewereld, waarbij het streetwear combineert met invloeden uit de sportcultuur. Wat ooit begon als een lokaal merk, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal label dat zich richt op de jongerencultuur en het combineren van mode met sportieve elementen. De nieuwste mijlpaal voor Banlieue is de samenwerking met Castore en Feyenoord voor het ontwerp van het derde tenue van de club, geïnspireerd op een van de populairste uittenues uit de geschiedenis van de club.

Beginjaren van Banlieue

Banlieue werd opgericht in Rotterdam en heeft zijn wortels stevig verankerd in de straatcultuur van de stad. Het merk ontleent zijn naam aan het Franse woord voor "voorstad" en legt de nadruk op het verbinden van verschillende stedelijke culturen. Oorspronkelijk begon Banlieue als een klein label, gericht op comfortabele, stijlvolle kleding die paste bij de lifestyle van jonge stedelingen. De eerste collecties bevatten hoodies, joggers en t-shirts met minimalistische designs, maar met een herkenbare stijl die al snel populair werd onder jongeren in Rotterdam en daarbuiten.

Door zich te richten op streetwear, wist Banlieue een trouwe aanhang te creëren, vooral onder voetballiefhebbers en jongere generaties die zich aangesproken voelen door de mix van mode en sport. Hun kledingstukken werden een symbool van identiteit en verbondenheid, wat bijdroeg aan de snelle groei van het merk.

De weg naar samenwerking met Feyenoord

De band tussen Banlieue en de voetbalscene is altijd sterk geweest. Gezien het feit dat het merk ontstond in Rotterdam, waar voetbal een integraal onderdeel uitmaakt van de stadsidentiteit, was een samenwerking met Feyenoord slechts een kwestie van tijd. De unieke combinatie van mode en sport die Banlieue biedt, sloot naadloos aan bij de visie van Feyenoord en kledingsponsor Castore om een derde tenue te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook een eerbetoon vormt aan de rijke geschiedenis van de club.

Het gekozen ontwerp is geïnspireerd op een zeer geliefd uittenue uit het verleden. Dit shirt, dat herinneringen oproept aan iconische momenten en onvergetelijke wedstrijden, is herwerkt met een eigentijdse twist door Banlieue. De kenmerkende elementen uit het originele shirt zijn behouden, maar het geheel is vernieuwd met moderne accenten die de esthetiek van zowel het merk als de club versterken. Hierdoor ontstaat een shirt dat zowel nostalgie als vooruitgang uitstraalt.

Unieke partnerschap te zien op Feyenoord ONE

Met het derde tenue dat enkele weken geleden officieel gepresenteerd is en stijf is uitverkocht, is de samenwerking tussen Banlieue, Castore en Feyenoord een feit. Het unieke partnerschap markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Rotterdamse label en laat zien hoe lokale merken de wereld van sport en mode kunnen beïnvloeden. Het is een eerbetoon aan de trouwe aanhang van zowel het merk als de club en biedt supporters een kans om een stukje geschiedenis opnieuw te beleven, met een hedendaagse touch. Bekijk HIER de special op Feyenoord ONE.

Lees ook