Van Basten: 'Dan kun je makkelijker naar voren voetballen'

In het praatprogramma Rondo op Ziggo Sport bespraken Marco van Basten, Youri Mulder en Alex Pastoor de indrukwekkende overwinning van Feyenoord dit weekend. Onder leiding van de presentator werd niet alleen het sterke optreden in de competitie geanalyseerd, maar ook vooruitgeblikt op de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Benfica.

De analisten waren eensgezind over de verbeterde vorm van de Rotterdammers en discussieerden over hoe het herwonnen zelfvertrouwen en het recente goede spel Feyenoord kunnen helpen om ook in Europees verband een positief resultaat te boeken.

Hoofdrol Osman

Youri Mulder steekt van wal: "Ik vond ze echt heel goed. Osman was echt fantastisch, die 0-1 dat is al een prachtig begin van zo'n wedstrijd. Maar vooral het naar voren pressen, dat deden ze echt heel goed, continue de tegenstander geen moment de ruimte geven." Ook Ronald de Boer toont zich onder de indruk van de jonge Ghanees: "Osman heeft echt veel snelheid gecombineerd aan techniek."

Hereniging Trauner en Hancko

Voetballer van het jaar Marco van Basten ziet dat de hereniging van Hancko en Trauner veel invloed heeft: "Belangrijker nog dat Hancko en Trauner weer samen zijn. Die kunnen allebei voetballen en dan kun je makkelijker naar voren voetballen. Trauner heeft veel last gehad van zijn knie, veel gedoe. Goed dat hij nu weer terug is." 

De heren spreken vervolgens over de prachtige aanval die eindigt met een goal van Ayase Ueda. Van Basten genoot: "Het begint echt bij Timber als die wegdraait en vervolgens bijna allemaal één keer raken." Alex Pastoor had de wedstrijd ook gezien en analyseert: "Hier wordt een trainer natuurlijk heel erg gelukkig van als een team dit doet." Pastoor had wel nog een kanttekening: "Je ziet dat het wel allemaal gebeurt in een grote ruimte. Dus het omschakelen van de verdediging naar de aanval en daar gebruik van maken dat kunnen deze spelers dus heel erg goed. De volgende tegenstander gaat zich misschien weer ingraven en dan zijn de ruimtes heel klein, als het dan ook lukt, ja dan is het echt goed."

Kansen tegen Benfica

Er wordt vervolgens gevraagd aan Youri Mulder hoeveel kans Feyenoord heeft in Portugal tegen Benfica: "Niet veel denk ik. Ik denk dat het een hele moeilijke uitwedstrijd is. De manier van spelen en het stadion dat vormt een blok. Ik ben er één keer geweest en je merkt dat dat wel een invloed heeft." Marco van Basten is echter veel optimistischer: "Ik denk dat Feyenoord best aardig kan presteren. Benfica is een goede ploeg maar geen wonderploeg toch. Als Feyenoord het niveau van de laatste twee wedstrijden haalt is er echt wat mogelijk. Lijkt me een leuke wedstrijd." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten