Doelpunt van het seizoen? 'Ik vind die van Feyenoord mooier'

In de nieuwste aflevering van de Kick-off Eredivisie podcast van De Telegraaf bespreken Valentijn Driessen en Mike Verweij de veelbelovende overwinning van Feyenoord in het afgelopen weekend. De Rotterdammers lieten eindelijk het gewenste voetbal zien, waarbij niet alleen de drie punten werden veiliggesteld, maar ook het spel overtuigend was. Driessen en Verweij analyseren in de podcast de oorzaken van deze opbloei en wat dit betekent voor Feyenoord's positie in de titelrace.

Onder de indruk van Feyenoord

Mike Verweij had genoten van de wedstrijd van Feyenoord tegen de Eagles: "Indrukwekkend, ik was echt heel erg onder de indruk van Feyenoord. Go Ahead deed het anders dan toen ze hadden moeten winnen van Ajax. Ik had het idee dat ze Feyenoord niet zo bij de strot konden grijpen, dat was ook de verdienste van Feyenoord." Valentijn Driessen had met speciale aandacht gekeken naar het middenveld van Feyenoord: "Ik ben ook wel kritisch op Hwang, want die wordt nu wel heel erg geprezen na een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ik wil het nog wel zien tegen Benfica, maar ik moet zeggen dat hij het spel kan versnellen."

Vervolgens ontaard de discussie welk doelpunt mooier was, het afstandsschot van Mario Engels of de teamgoal van Feyenoord ingeschoten door Ueda: "Ik vind die van Feyenoord mooier, er zijn zeven spelers direct bij betrokken. Eén van die zeven is er tweemaal bij betrokken Antoni Milambo met dat slimme overstapje. Als je als trainer zo'n goal ziet, dan denk je hé we doen toch wat goed op de training. Het was echt een geweldige aanval." 

Nu nog tegen Benfica

Presentator Pim Sedee houdt een slag om de arm in aanloop naar de wedstrijd in de Champions League: "Natuurlijk moet blijken of dit ook kan tegen Benfica, maar je hebt wel het idee dat het een beetje in elkaar valt." Daar sluit Valentijn Driessen zich bij aan: "Daarom, maar je zag ook hoe moeilijk deze ploeg het had tegen Twente thuis dus je kunt nog niet zeggen of dit een incident is of iets structureels." Driessen acht Feyenoord in staat om een goed resultaat te halen tegen de goede tegenstanders die eraan komen: "Er komen nu lastige tegenstanders aan, maar ze hebben het vooral lastig tegen ploegen als ze zelf het spel moeten maken. Ze zijn wel heel gevaarlijk in de omschakeling." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten