Lof voor scouting: 'Hij maakt ook anderen beter'

Lof voor scouting: 'Hij maakt ook anderen beter'

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Tijdens het praatprogramma Voetbalpraat op ESPN, met Vincent Schildkamp als presentator en Kenneth Perez, Willem Vissers en Freek Jansen aan tafel, werd er uitgebreid gesproken over het positieve weekend voor Feyenoord.

De Rotterdamse club wist eindelijk eens te overtuigen met een klinkende overwinning, waarbij goed voetbal en resultaat hand in hand gingen. In het programma werd de prestatie van Feyenoord geprezen als een belangrijke stap vooruit na enkele wisselvallige weken, en werd er geanalyseerd wat deze overwinning kan betekenen voor het vervolg van het seizoen. "Dit was echt heel erg goed, ik heb genoten van Feyenoord er zat zoveel voetbal in. Ontzettend dynamisch met dat middenveld dat zo in elkaar valt."

Complimenten scouting

Kenneth Perez vindt dat het aantrekken van één speler een schot in de roos is: "Hwang is goed gescout, hij is zelf goed maar hij maakt ook anderen beter, wat wil je dan nog meer. Dit is goed gescout want ze hebben ook niet altijd geluk gehad met scouting. Maar dit is een volwassen speler die Timber naar een hoger niveau gaat brengen." Daarnaast denkt Perez dat de huidige aanvoerder van Feyenoord richting het niveau van de Europese top kan gaan: "Hij heeft zich heel snel ontwikkeld als speler van Utrecht. Er zijn toch niet veel spelers die vanuit de subtop die stap kunnen maken om beslissend te zijn in de top. Maar hij is inmiddels zelfs aanvoerder, international geworden."

Champions League 

In de Champions League wacht de volgende loodzware opgave. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen Benfica waar het in de voorbereiding vernederd werd met 5-0. Willem Vissers wordt gevraagd hoeveel kans Feyenoord heeft: "Niet overdreven veel, maar er zit wel veel vechtlust in dus ik verwacht niet dat ze kansloos zijn. In de competitie nog niet verloren, tegen FC Twente slepen ze zo'n wedstrijd uit het vuur. Er zit wel groei in het elftal en Priske komt goed op mij over. Zeker na Slot is dat echt wel lastig."

Klasse komt bovendrijven

Vissers had daarnaast ook genoten van de prestaties van de rechtsbuiten tegen Go Ahead: "Als je Osman ook ziet, ja ruwe bolster blanke pit daar zit het dan toch in." Perez ziet geen speler echt een reeks goede wedstrijden neerzetten: "Er zit wel heel weinig continuïteit in de prestatie van de spelers." Maar prijst het strijdplan: "Ik vond juist de teamtactiek heel erg goed tegen Go Ahead. Zeker tegen zo'n stugge tegenstander is dat heel knap." Willem Vissers zag ook dat de reservespits op stoom begint te komen: "Ueda begint ze er ook ineens in te schieten." Waarna Kenneth Perez hem onderbreekt: "Hallo Willem, vijf goals in acht wedstrijden al hè. Zo slecht is het allemaal niet."

Lees ook