UITGELICHT | Jong Feyenoord-talent bezorgt Go Ahead Eagles een nachtmerrie

UITGELICHT | Jong Feyenoord-talent bezorgt Go Ahead Eagles een nachtmerrie

8 reacties 8
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde tegen Go Ahead Eagles misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe onder Brian Priske. In het elftal van de Deense coach waren genoeg uitblinkers aan te wijzen. Zo was het middenveld met Inbeom Hwang, Quinten Timber en Antoni Milambo dwingend aanwezig en zorgde ervoor dat de Deventenaren geen voet aan de grond kregen. 

Toch is in de statistieken één absolute uitblinker te vinden. Ibrahim Osman kreeg op basis van zijn statistieken in de wedstrijd tegen de Eagles een 9,5 bij fotmob.com. Met een doelpunt en twee assists was hij de grote man aan de zijde van Feyenoord. De verdedigers kregen geen grip op de aanvaller en zullen nog wel eens wakker worden van zijn acties.

De 19-jarige buitenspeler begon wat onwennig in Rotterdam, maar liet zaterdag zijn klasse zien. Hij creërde vijf kansen, 25 van zijn 28 passes kwamen bij zijn medespelers en hij had een xG van 0,25 en xA van 0,40. Daarmee overpresteerde hij dus aardig. 

Aanvallend

Aanvallend was hij een ware plaag voor de verdediging. Hij schoot twee keer op goal, één daarvan was tussen de palen en dat was de 1-0 van Feyenoord. Ook dribbelde hij er lustig op los, acht keer begon hij aan een dribbel en daarvan waren er zes succesvol. Aanvallende passes vooruit verstuurde hij drie keer en daarvan kwamen er twee aan. 

Verdedigend

Wat vooral opviel was dat hij ook verdedigend een uitstekende indruk maakte. Hij verdedigde twee ballen uit, allebei met zijn hoofd en had één onderschepping. Maar liefst zes keer won hij de bal terug. 

Hij ging in totaal dertien duels aan en won er daarvan tien. Hij werd ook nog eens drie keer onrechtmatig afgestopt waardoor Feyenoord een vrije trap kreeg.

FR-Fans.nl

Ook op FR-Fans.nl is Osman één van de uitblinkers. Daar krijgt hij gemiddeld een 8,4. De supporters van Feyenoord zijn net iets positiever over de wedstrijd van Antoni Milambo. De middenvelder krijgt gemiddeld een 8,5, waardoor hij de Man of the Match was.

Lees ook
Lees ook