Feyenoord en Benfica krijgen te maken met Turkse leidsman

Feyenoord speelt woensdag de derde wedstrijd in de UEFA Champions League. De Rotterdammers nemen het dan op tegen in Portugal tegen Benfica. 

De scheidsrechter die voor dit duel is aangewezen is de Turk Umut Meler, zo is te zien op de website van de UEFA. Hij wordt geassisteerd door zijn landgenoten Kerem Ersoy en Ibrahim Çaglar Uyarcan. De vierde officieel bij deze wedstrijd is Arda Kardeşler. 

Video assistent referee

De Engelsman David Coote is de VAR van dienst tijdens de wedstrijd en hij wordt geassisteerd door de Roemeen Cătălin Popa. 

Meler

Meler is geen onbekende in Europa. De scheidsrechter floot al diverse Europese wedstrijden. Maar in Turkije is hij vooral bekend om het incident tijdens de wedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor. Hij floor af na de late gelijkmaker door de bezoekers. De voorzitter van Ankaragücü liep prompt het terrein op en verkocht Umut Meler een rake klap in het gezicht. Door dit schandaal werd de Turkse competitie stilgelegd tot dinsdag 19 december. Het incident werd over de hele wereld veroordeeld, FIFA-voorzitter Gianni Infantino en Turks president Erdoğan noemden het een schande voor de sport. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten