Kritiek op berichtgeving: 'Priske was al bijna dood en begraven'

Feyenoord was tegen Go Ahead Eagles heer en meester. In de Adelaarshorst had de thuisploeg weinig te vertellen en Brian Priske komt daarmee in rustiger vaarwater in Rotterdam. Maarten Wijffels zegt in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad dat hij vindt dat trainers te snel beoordeeld worden. 

Wijffels keek naar Go Ahead Eagles-Feyenoord en heeft genoten. "Weet je wat ik wel leuk vindt, Feyenoord dat dat nu gaat draaien", aldus Wijffels die vindt dat Priske nu pas kan laten zien wat zijn hand is. "Dan komt je toch weer op wat ik het liefste zou doen en eigenlijk vindt dat de journalistiek moet doen, ga nou eens na een wedstrijd of negen beoordelen hoe de trainers het hebben staan."

Dood en begraven

Wijffels vindt dat in het huidige journaille te veel wordt geacteerd op dagkoersen. "Priske was al bijna dood en begraven. We zijn pas negen wedstrijden onder weg, dan pas kun je oordelen", aldus Wijffels. "Ik ben blij dat wij in de krant een verhaal hebben geplaatst een aantal weken geleden dat Priske ook in Praag een moeizame start had en daar heeft hij het omgebogen. Ik zou het echt wel leuk vinden als hem dat nu weer lukt. Dat je even de tijd moet krijgen om het naar je hand te zetten. Zeker als je uit een periode komt dat ‘onze lieve heer’ trainer was van Feyenoord en jij moet hem maar opvolgen."

Goals

Wijffels vindt vooral de manier waarop Feyenoord speelde heel prettig om te kijken. "Als je kijkt hoe de goals tegen Go Ahead Eagels vielen dat zag er echt goed uit hè. Ik vond het echt goed. De kordaatheid ook van afwerken. Timber bijvoorbeeld, boem goal. Ik vond het echt goed", aldus Wijffels.

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten