Afellay lovend over Feyenoord: 'Dat is gewoon niet te verdedigen'

Bij Studio Voetbal op NPO1 is kort teruggeblikt op de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. De tafelgasten zijn positief verrast over het verbeterde spel van Feyenoord. 

Presentator Sjoerd van Ramshorst geeft aan dat een aantal weken geleden in dit zelfde voetbalprogramma kritisch werd gekeken naar het spel van Feyenoord. Hij vraagt aan oud-speler van PSV, Ibrahim Afellay, of hij een verklaring heeft waarom het nu wel goed gaat met de ploeg van coach Brian Priske.

Volgens Afellay hebben de twee voorgaande wedstrijden een positieve impact gehad op het zelfvertrouwen van Feyenoord-spelers. "Het spel was nog steeds niet optimaal, maar de wil die was daar zeer zeker wel", doelt Afellay op de wedstrijden tegen FC Girona uit en FC Twente thuis. "Uiteindelijk, op moment dat je niet draait als elftal, is resultaat super belangrijk, waardoor je steeds meer kan groeien."

Verder geeft Afellay aan dat het spel van Feyenoord uit tegen Go Ahead Eagles geweldig was. "Een wedstrijd waarin alles op zijn plek viel, zowel aan de bal, als zonder de bal. Dat is gewoon niet te verdedigen, lopende mensen, driehoekjes, het was geweldig." Ook blikt Afellay kort terug op het vierde doelpunt van Feyenoord, met name over de actie voorafgaand aan het doelpunt. "Het enige wat hieraan ontbreekt is dat de tegenstander en het publiek hier voor klapt", aldus Afellay. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten