Osman: 'Mijn fitheid wordt steeds beter'

Eén van Feyenoords aanwinsten afgelopen zomer was Ibrahim Osman. De vleugelspeler maakt de laatste weken steeds meer minuten en kan genieten van een basisplaats. Tegen Go Ahead Eagles wist hij ook voor het eerst het net te vinden voor zijn nieuwe club. Ook was hij goed voor twee assists.

In de 1-5 overwinning in De Adelaarshorst wist Osman de belangrijke 0-1 te maken met een goede dribbel en hard schot. 'Toen de bal kwam stond mijn gedachte alleen maar op aanvallen', zegt Osman op de persconferentie, te zien op ESPN. Hij werd verkozen tot KPN Man of the Match en erkent zelf ook dat het zijn beste wedstrijd was tot nu toe. De eerste maanden beleefde hij ups en downs, geeft hij toe. 'Met hulp van mijn teamgenoten en de staf probeer ik mezelf te ontwikkelen.' Hij vindt dat hij nog beter moet worden in het maken van keuzes, maar ook zijn teamgenoten beter moet kennen.

Osman heeft zin in het zware programma dat komen gaat en specifiek de wedstrijden in de UEFA Champions League en De Klassieker. In Deventer speelde hij voor het eerst in vijf maanden een hele wedstrijd. 'Mijn fitheid wordt steeds beter', verzekert Osman, die vooral als rechtsbuiten fungeert bij Feyenoord. Zelf denkt hij vanaf links beter te kunnen spelen. Dan vindt hij het makkelijker om te variëren in het naar buiten of binnen gaan. Vanaf rechts vindt hij dat nog moeilijk en ging hij afgelopen wedstrijden vaak buitenom. Hij probeert de variatie vanaf die kant vaker te vinden. ‘Ik denk dat ik dat vandaag goed heb gedaan’, aldus Osman. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten