DE TEGENSTANDER | Feyenoords favoriet

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord op 19 oktober 2024 belooft een spannende confrontatie te worden. Go Ahead, momenteel 8e in de Eredivisie, herstelde zich knap na een moeizame start van het seizoen. Het team begon met twee nederlagen: een 0-3 verlies tegen AZ en een 1-2 nederlaag thuis tegen Sparta Rotterdam. Daarnaast kende de ploeg teleurstelling in Europa, waar ze werden uitgeschakeld in de UEFA Europa Conference League door Brann uit Noorwegen (0-0 thuis, 1-2 uit). Hierdoor was het Europese avontuur van korte duur.

Nieuwe coach, zelfde Eagles

De recente ommekeer is grotendeels te danken aan de nieuwe hoofdtrainer Paul Simonis. Simonis, die eerder als assistent actief was bij onder andere Anderlecht en Vitesse, wist zijn stempel te drukken door een samenhangend elftal neer te zetten. Onder zijn leiding heeft Go Ahead nu vier opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden zonder verlies, waaronder een overtuigende 4-1 zege op Heracles en een gelijkspel (1-1) tegen Ajax. Simonis maakt optimaal gebruik van kernspelers zoals Jakob Breum, die zijn waarde heeft bewezen met doelpunten en assists, en aanvoerder Mats Deijl, die een belangrijke rol speelt in de verdediging.

Paultje Bosvelt

De invloed van Paul Bosvelt, technisch directeur van de club, is ook aanzienlijk. Zijn strategische keuzes op het gebied van transfers en het aanstellen van Simonis hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de club. Bosvelt, zelf een icoon van het Nederlandse voetbal, blijft een belangrijke kracht achter de schermen, die de ambities van Go Ahead ondersteunt om zich te vestigen in de subtop van de Eredivisie.

Wat betreft de onderlinge ontmoetingen met Feyenoord, ziet de recente geschiedenis er minder rooskleurig uit voor Go Ahead. Feyenoord heeft de laatste zeven duels allemaal gewonnen, waaronder een 3-1 overwinning in april 2024. De laatste keer dat Go Ahead Eagles wist te winnen van Feyenoord in Deventer was in 2016, toen ze met 1-0 zegevierden. Dat seizoen werd Feyenoord overigens wel kampioen.

De wedstrijd zal worden gefloten door Martin van den Kerkhof, die wordt bijgestaan door een ervaren team van assistenten en de VAR Jochem Kamphuis. De scheidsrechter is bekend met de druk van dit soort wedstrijden, hoewel hij dit seizoen nog geen eerdere wedstrijden van Go Ahead of Feyenoord heeft geleid. 

Vermoedelijke opstelling 

Plogmann, Deijl, Nauber, Kramer, Adelgaard; Linthorst, Llansana; Adekanye, Breum, Antman; Edvardsen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten