'Wellenreuther op weg naar record'

'Wellenreuther op weg naar record'

4 reacties 4
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Keeper Timon Wellenreuther is op weg naar een zeer bijzonder record. Het record staat nu op naam van legende Eddy Treijtel. Treijtel is 36 wedstrijden op rij ongeslagen bij Feyenoord. Wellenreuther kan dat evenaren, als Feyenoord vandaag niet verliest, omdat de Duitser een ongeslagen status heeft van 35 wedstrijden. Rijnmond schreef erover op hun website.

Van de 35 duels van Wellenreuther speelde Feyenoord acht keer gelijk. De andere 27 werden allemaal gewonnen. Inclusief het thuisduel met FC Twente, de meest recente wedstrijd van Feyenoord. Als Feyenoord ook tegen Go Ahead Eagles zonder nederlaag van het veld stapt, bereikt Wellenreuther een bijzondere mijpaal. Ook keeper Eddy Treijtel bleef ongeslagen in zijn eerste 36 wedstrijden op rij onder de lat bij de Rotterdammers.

Vergelijking

Er zijn nog meer gelijkenissen tussen beide doelmannen. Treijtel keepte al in de gewonnen bekerfinale van 1969 (2-0 tegen PSV) maar werd pas echt eerste goalie in zijn tweede seizoen bij Feyenoord. Ook Timon Wellenreuther begon als tweede keeper bij Feyenoord, maar kreeg door een blessure van Justin Bijlow de kans in het kampioensjaar 2022/2023. In het lopende seizoen kreeg de doelman een nieuw driejarig contract en koos Brian Priske voor hem als eerste keeper.

Hetzelfde pad?

Ondanks dat Feyenoord zelden verliest met Wellenreuther op goal, is er ook kritiek. De roep om Justin Bijlow, jongen van de club, wordt hier en daar groter. Wellenreuthers opbouw zou minder zijn en ook laat hij wat kleine foutjes zien op het veld. Ook Treijtel werd uiteindelijk toch weer gepasseerd door zijn grote concurrent Eddy Pieters Graafland. Zal Wellenreuther hetzelfde pad gaan bewandelen?

Lees ook
UITGELICHT | Timon Wellenreuther man of the match
Nieuws

UITGELICHT | Timon Wellenreuther man of the match

Lees ook