Driessen: 'Als dat tenminste zijn ware gezicht is'

Driessen: 'Als dat tenminste zijn ware gezicht is'

1 reactie 1
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen schrijft in De Telegraaf over de rol van Ayase Ueda en Inbeom Hwang bij Feyenoord. De journalist ziet dat beide Aziaten onderwerp van gesprek zijn, maar om verschillende redenen. Hoe zal het de beide spelers vergaan in de zware weken die eraan gaan komen?

Driessen schrijft: ‘Waar de eerste 26-jarige Aziaat een groot enigma ofwel raadsel is in De Kuip, daar is de tweede 28-jarige Aziaat in anderhalve maand voor de buitenwacht uitgegroeid tot één van de leidende figuren.’ De eerste speler is natuurlijk Ueda en de tweede speler dat is Hwang. Ueda kwam in de zomer van 2023 over voor een recordbedrag van Cercle Brugge. De Japanner was tospcorer daar maar kan op dit moment Santiago Gimenez niet doen vergeten. Door de blessure van de Mexicaan krijgt Ueda zijn gewilde basisplek, maar het gaat vooral over het aantal kansen dat hij mist.

Vertrouwen

Arne Slot heeft altijd zijn vertrouwen uitgesproken in Ueda en gezegd dat hij hem meteen zou opstellen als vervanger van Gimenez. Dat is reeds gebeurd, maar Driessen ziet niet dat de spits het vertrouwen waar heeft gemaakt. Bij de nationale ploeg werd Ueda de afgelopen twee wedstrijden ook voor het einde gewisseld omdat hij niet wist te scoren. Driessen is kritisch en vindt dat Ueda zijn ware gezicht als topscorer moet laten zien: ‘Als dat tenminste zijn ware gezicht is.’

Geen angst

De Zuid-Koreaan Hwang valt daarentegen positief op. De middenvelder is ijverig en coacht, maar Driessen ziet ook iets negatiefs: Hij is een druk baasje dat dolgraag de bal wil hebben, sturing aan het elftal probeert te geven, maar in balbezit tot dusver veel de verantwoordelijkheid legt bij het volgende stationnetje. Maar Hwang staat er wel meteen en van Kuipvrees is niets te merken.

Toch ziet Driessen dat Hwang niet de creativiteit brengt die Feyenoord zo hard nodig heeft, ondanks zijn tweebenigheid. Ook Hwang werd tijdens zijn beide interlands de afgelopen weken vroegtijdig naar de kant gehaald overigens. Driessen ziet dat beide Aziaten aan de hand van trainer Brian Priske genomen moet worden en zo Feyenoord weer naar boven moeten leiden. Feyenoord is nog ongeslagen in de eredivisie maar gat naar PSV is enorm.

Lees ook