Gouka ziet de druk toenemen: 'Bij elk twijfelachtig moment zullen de televisiecamera's Bijlow vol in beeld brengen'

Gouka ziet de druk toenemen: 'Bij elk twijfelachtig moment zullen de televisiecamera's Bijlow vol in beeld brengen'

1 reactie 1
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord hervat vandaag, na de interlandbreak, de competitie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dit is het begin van een zware reeks, zowel in de competitie als in Europa zal Feyenoord in deze fase moeten laten dat zij er klaar voor zijn. Mikos Gouka beschouwt de staat van de collectie en schreef erover voor het Algemeen Dagblad.

Tijdens de persconferentie gister werd al gesproken over de ziekenboeg. Gernot Trauner is weer bijna volledig inzetbaar. Trainer Brian Priske zei daarover: ‘Daar was ik heel blij mee. Maar ook voor de komende wedstrijden moeten we bij Gernot vooral goed kijken wat verstandig is.’ Waar Trauner inzetbaar is, is Calvin Stengs dat nog niet, die komt pas in november terug door een terugslag. Ook de return van Bart Nieuwkoop laat nog even op zich wachten.

Rentree?

Wie wel fit zijn, maar weinig minuten maken zijn Luka Ivanusec en Ramiz Zerrouki. De Kroatisch international speelde bij zijn land ook niet en zat zelfs een potje op de tribune. Zerrouki speelt wel bij Algerije maar lijkt gepasseerd bij Feyenoord. Zou er met het zware schema op komst toch weer een plek komen voor beiden?

Spitsen

Over de spitspositie is Gouka duidelijk: ‘In de volgende wedstrijden zal de Japanner moeten opstaan bij Feyenoord.’ Priske liet er in de persconferentie ook zijn licht over schijnen: ‘Bij Ayase is het een kwestie van vertrouwen. Hij is nu al een tijd bij Feyenoord en eigenlijk voor het eerst heeft hij nu het gevoel basisspeler te zijn. Dit zorgt voor druk.’ Wie ook de druk zal voelen is keeper Timon Wellenreuther. Gouka denkt zelfs dat Justin Bijlow ieder moment zou kunnen instappen: ‘Bij elk twijfelachtig moment zullen de televisiecamera's Bijlow vol in beeld brengen.’

Strijdbaar

Priske zelf is er klaar voor. De Deen is in de afgelopen periode terug naar het thuisfront gegaan en heeft daar genoten en energie opgedaan voor de fase die komen gaat. Ondanks het vertrek van een aantal mensen in zijn staf; performancecoach Leigh Egger, hoofdscout Christos Akkas en video-analist Roderik van der Ham, heeft Priske er vertrouwen in: ‘Maar we zijn klaar voor deze zware periode.’

Lees ook