'Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, kan hij volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten'

'Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, kan hij volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten'

4 reacties 4
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

De Eredivisie is alweer acht, voor sommige clubs iets minder, wedstrijden op weg. Bij Voetbal International maken ze de tussenbalans op per club. Willie Overtoom wordt gevraagd over zijn bevindingen rondom Heracles Almelo. De oud-speler van de Almeloërs wordt gevraagd naar positieve uitschieters.

Bij Heracles Almelo spelen momenteel twee huurlingen van Feyenoord. Shiloh ’t Zand en Mimeirhel Benita laten wekelijks hun kunsten zien en vooral die laatste kan Overtoom wel bekoren. Benita valt het meest op bij Heracles en dat zegt misschien wel genoeg over de staat van Heracles op het moment denkt Overtoom, die mooie woorden heeft voor de rechtsback. “Benita is sterk aan de bal en aanvallend goed. Verdedigend is hij fel, maar daarin kan hij nog wel stappen maken. Echt een moderne back.”

Overtoom is heel duidelijk in de kansen voor Benita. “Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, kan hij volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten”, aldus Overtoom, die ook aangeeft dat als het toch niet mocht lukken dat hij het wel zou weten als hij technisch directeur bij AZ of FC Utrecht zou zijn. “Dan zou ik Benita meteen halen.”

Benita

Benita speelde vorig seizoen op huurbasis voor Excelsior en dit jaar voor Heracles Almelo. De 20-jarige rechtsback is eigenlijk vanaf dag één basisspeler in Almelo. Heracles speelde acht wedstrijden dit seizoen en alle acht kwam Benita in actie. Hij miste tot nu toe 14 minuten. In de acht wedstrijden gaf hij één assist.

Lees meer over
Lees ook