'Het zijn toch wel signalen die niet positief zijn'

'Het zijn toch wel signalen die niet positief zijn'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kondigde deze week een bestuursverandering aan, maar hoeveel veranderd er nu daadwerkelijk bij de Rotterdammers? En is het vertrek van drie werknemers midden in het seizoen een negatief signaal? Mikos Gouka geeft zijn mening hierover in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Gouka sprak met Dennis te Kloese naar aanleiding van het aangekondigde structuur verandering. Gouka probeert er zonder mening naar te kijken. “Zonder het te veroordelen of te beoordelen heeft hij in ieder geval iets aan gedaan met het feit dat hij teveel op zijn bordje heeft. Op het technisch vlak en het algemeen directeurschap worden dingen weggehaald zodat hij kan doen waar hij goed is of die hij graag doet.”

Gouka denkt dat het veranderen van de structuur ook bijdraagt aan het gevoel dat om de club hangt. “Het tweede is de zweem die er omheen zou kunnen hangen, luister goed wat ik zeg,  voor mensen die het met elkaar bepalen dat misschien niet even verstandig is en even transparant dat is ook wel weg, want er zit een groep onder. Kan zeggen dat er nu een driemanschap onderstaat met Stijn Vandenbroucke dat die doet wat hij deed, Jelle Goes doet ook wat ie deed en Mark ruil was de laatste weken van de transferperiode ook alweer bij Feyenoord bezig om spelers te halen, dus dat is niets nieuws.”

Meningen

Er zullen verschillende meningen zijn over hoe het nu voor Te Kloese is. Hij zal op papier nog algemeen en technisch directeur zijn. “Cynische mensen zullen zeggen dat hij eigenlijk nog wel, mensen die denken dit is een goede oplossing die zijn er ook wel. Laten we eerst maar eens kijken hoe dit gaat lopen, zo’n komende transferwindow. “

Vertrek mensen

Er vertrekken veel mensen op het moment bij Feyenoord. Leigh Egger vertrok naar de Australische bond, dat had te maken met privé redenen. “Dat was een hele belangrijke kracht al voor dat Slot in De Kuip kwam”, aldus Gouka. Christos Akkas vertrekt ook bij Feyenoord, de scout waar Arne Slot en Frank Arnesen over te spreken waren. "Daar zit misschien iets anders achter, iets privés." Videoanalist Roderick van der Ham is naar Liverpool. "Ik begrijp dat vanuit beide kampen dat dat tot tevredenheid van alle partijen is", aldus Gouka.

Toch vraagt hij zich hardop af of dit nou goed is het zijn toch drie personen uit de organisatie die vertrekken. "Het is wel midden in het seizoen, drie man die vertekken. Het zijn toch wel signalen die niet positief zijn."

Lees ook