'Gimenez kiest voor protégé Raiola als zaakwaarnemer'

'Gimenez kiest voor protégé Raiola als zaakwaarnemer'

9 reacties 9
Foto: Pro Shots

Santiago Giménez heeft volgens Cesar Luis Merlo van Super Deportivo een belangrijke stap gezet in zijn carrière door te kiezen voor een nieuwe zaakwaarnemer: Rafaela Pimenta. De Braziliaanse topagente, bekend van haar werk met onder andere Erling Haaland, zal voortaan de belangen van de Mexicaanse spits behartigen. Giménez, die momenteel aan zijn derde seizoen bij Feyenoord bezig is, hoopt met deze strategische keuze de overstap te kunnen maken naar een van de vijf grote Europese competities.

Na grondig overleg met zijn vader, Christian "Chaco" Giménez, en andere familieleden, besloot de 23-jarige aanvaller om in zee te gaan met Pimenta. De keuze voor haar is niet zonder reden; Pimenta wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke personen in het internationale voetbal en heeft een uitgebreid netwerk bij topclubs in heel Europa. Naast Haaland heeft ze ook spelers als Matthijs de Ligt (Manchester United), Marco Verratti (Al-Arabi) en Henrikh Mkhitaryan (Inter Milan) onder haar hoede, evenals Liverpool-trainer Arne Slot, die eerder met hem bij Feyenoord werkte.

Interesse van Europese top, maar geen akkoord

Tijdens de afgelopen transferzomer was er serieuze interesse voor Giménez vanuit diverse Europese clubs. Onder andere AC Milan, Juventus, Bayer Leverkusen, Atlético Madrid, Aston Villa en Nottingham Forest polsten naar de mogelijkheden om de spits aan te trekken. Feyenoord hanteerde echter een vraagprijs van 40 miljoen euro voor de aanvaller, die inmiddels 53 doelpunten en 13 assists heeft bijgedragen in 93 officiële wedstrijden.

Nottingham Forest was de club die het dichtst in de buurt kwam met een bod van 27 miljoen euro plus 6 miljoen aan variabele bonussen, en was bereid dit te verhogen naar 30 miljoen plus 6 miljoen. Giménez zelf had echter zijn twijfels over een overstap naar een club die mogelijk tegen degradatie zou strijden in de Premier League, waardoor er geen doorbraak in de onderhandelingen kwam. Ook AC Milan diende een formeel bod in, maar dit lag ver onder de vraagprijs van Feyenoord, waarna de Italianen al snel afhaakten. Bayer Leverkusen was geïnteresseerd, maar een mogelijke transfer hing af van de verkoop van Patrik Schick, wat uiteindelijk niet gebeurde. Andere geïnteresseerde clubs zoals Atlético Madrid en Aston Villa bleven steken in een verkennende fase.

Herstel en toekomstperspectief

Voorlopig staat Santiago Giménez drie maanden buitenspel vanwege een blessure. Toch begon hij dit seizoen redelijk met vier doelpunten in zeven wedstrijden, toch blijft er onvrede vanwege zijn haperende productie. Oorspronkelijk was het plan om indruk te maken in de Champions League en zo de interesse van topclubs aan te wakkeren, maar door zijn blessure ligt de focus nu op herstel. De volgende grote transferperiode, de zomer van 2025, wordt daarmee een belangrijke kans voor de Mexicaan om zijn gewenste overstap te maken.

Met de aanstelling van Rafaela Pimenta als zijn zaakwaarnemer zet Giménez in op een strategische koerswijziging die hem dichter bij de Europese top moet brengen. Feyenoord-supporters kunnen voorlopig nog van zijn talent genieten, in de hoop dat hij na zijn herstel weer een belangrijke rol kan spelen in de Rotterdamse aanvalslinie.

Lees ook