Bullaude openhartig: 'Daar heb ik veel moeite mee gehad'

Feyenoord wist zich in de zomer van 2022 te verzekeren van de diensten van Ezequiel Bullaude. De Argentijnse middenvelder had nogal wat aanpassingsproblemen in zijn eerste seizoen bij Feyenoord en kwam weinig aan spelen toe onder Arne Slot. Een verhuur aan Boca Juniors volgde met een wisselende hoeveelheid speeltijd.

Er werd aanvankelijk gezegd dat Bullaude niet aan het Nederlandse gras kon wennen maar dat lijkt een spraakverwarring te zijn geweest. De middenvelder kon naar eigen zeggen wel wat lastig omgaan met de grote verandering die het spelen in Europa met zich meebrengt. "Een nieuwe club en een andere taal. Het gras zelf is nooit een probleem geweest" zegt Bullaude bij ESPN. De middenvelder speelt inmiddels bij Fortuna waar hij al twee keer scoorde met zijn hoofd. "Die dingen gebeuren, toevallig bij Feyenoord is mijn enige officiele goal ook met het hoofd. Ik wil gewoon scoren, het maakt mij niet uit hoe."

Tijd bij Boca Juniors

Over zijn tijd bij Boca Juniors is Bullaude opvallend kritisch: "Ja ik denk dat ik het beter had kunnen doen daar. Het is niet makkelijk om daar te spelen maar ik ben ook niet tevreden over mijn spel. Ik heb mijn niveau te weinig laten zien. Ik speelde bij Feyenoord ook een jaar weinig en toen kwam ik bij Boca daar heb ik veel moeite mee gehad." Als hem tot slot gevraagd word wat hij het mooiste stadion vindt is het een moeilijke keus: "Het is echt niet te vergelijken, maar ik hou persoonlijk van het Argentijnse gezang en ik ben zelf Argentijns dus dan zeg ik La Bombonera. Ik ben onderneel geweest van beide clubs, als je me vraagt wat het mooiste stadion in Argentinië is zeg ik Bombonera en in Nederland natuurlijk de Kuip." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten