Duivels dilemma: 'Dat kun je toch nooit aan zo'n speler uitleggen'

Duivels dilemma: 'Dat kun je toch nooit aan zo'n speler uitleggen'

11 reacties 11
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt tegen Go Ahead Eagles een lastige uitwedstrijd direct bij de hervatting van de competitie na de interlandbreak. Bij Feyenoord is na het ontluisterende verlies tegen Bayer Leverkusen en het vele puntenverlies in de competitie de rust enigszins wedergekeerd zo ziet ook Mario Been in de podcast Voetbalpraat van ESPN: "Na de overwinning op Twente is het iets rustiger, ook na de overwinning op Girona. Maar het blijft spannend, zeker met het aankomende programma tegen Go Ahead, Utrecht uit, Ajax en AZ. Daarna weet je wel waar je staat."

Ivanusec of Paixão

Been gaat verder over de huidige situatie en voorziet niet snel beterschap: "Ze staan al acht punten achter op PSV en zelfs zes op FC Utrecht. Het voetbal is nog niet altijd even goed, maar we hebben het over vertrouwen in voetbal. Zoals bij Ivanusec, die zie ik hele vreemde keuzes maken als hij invalt." Jan Joost van Gangelen onderbreekt Mario Been: "Is het niet eens tijd voor Ivanusec voor Paixao want die speelt al vijf wedstrijden enorm slecht." Daar is Been het niet mee eens: "Maar het is wel een speler met dreiging, zeker in het huidige Feyenoord zou ik die altijd laten staan. Ik zou hem misschien eerder nog op rechts doen, want bij Osman heb ik mijn vraagtekens. Net als bij Lotomba. Priske heeft het niet makkelijk want hij heeft drie hele bepalende spelers zien vertrekken en er mindere spelers voor terug zien komen."

Vreemdelingenlegioen?

Hans Kraaij jr gooit het maar weer eens op het sentiment van het Legioen en vraagt aan Mario Been: "Feyenoorders willen zich identificeren met hun spelers toch, lopen er niet te veel vreemdelingen rond nu?" Been vindt dat er niet zo naar de selectie gekeken moet worden maar of er kwaliteit is, "Ik vind dat Feyenoord moet streven naar het hoogste qua spelers maar ja is Smal nu zoveel beter dan Lopez, of is Lotomba zoveel beter dan Pedersen? Ik zie daar niet zoveel verschil in."

Been denkt dat Feyenoord een lastige periode tegemoet gaat door de blessures in de selectie: "Je mist Gimenez nog, Stengs voor de creativiteit en Hartman die een belangrijke speler is. Feyenoord zal dit jaar gewoon niet zo makkelijk hun wedstrijden winnen en dat moeten ze toch doen. Dat wordt lastig met Ajax die er nu weer bij komt en ook AZ. Het is ontzettend belangrijk dat ze die tweede plaats halen voor de Champions League."

Rust geven of alles spelen

Vervolgens ontaard een interessante discussie over belasting van topspelers. Mario Been stelt dat als een speler als Hancko '50/50' fit is hij beter niet kan spelen in de Champions League om dan wel in de competitie te kunnen aantreden, bijvoorbeeld in de Klassieker. Bram van Polen kan daarop zijn oren bijna niet geloven: "Dat kun je toch nooit aan zo'n speler uitleggen. De Champions League is voor zo'n speler het allerhoogste podium. Bovendien als hij op dat podium goed speelt dan schiet zijn transferwaarde ook omhoog."

Lees ook