OFFICIEEL | Dit is de nieuwe technische structuur van Feyenoord

OFFICIEEL | Dit is de nieuwe technische structuur van Feyenoord

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft op de website de nieuwe technische structuur gepubliceerd. Sinds deze maand wordt er gewerkt met de nieuwe technische structuur. Het technisch managementteam bestaat uit Mark Ruijl, Stijn Vandenbroucke en Jelle Goes. Zij waren allemaal al nauw betrokken bij de aansturende en leidinggevende zaken op voetbalgebied. Zij zullen algemeen directeur Dennis te Kloese gaan ondersteunen en adviseren op technisch gebied.

De sportieve en financiële resultaten van de afgelopen jaren geen directe aanleiding gaven voor verandering, wilde vooral Te Kloese naar de genoemde structuur toe. ‘Het werd allemaal wat veel, maar ik vond het vooral geen goed idee dat langdurig te veel macht en grote beslissingen bij één persoon kwamen te liggen,’ zegt Te Kloese op de website van Feyenoord. ‘Waar Feyenoord nu staat, is het ook niet meer dan normaal dat we een heldere structuur hebben waarbij grote en belangrijke beslissingen in gezamenlijkheid worden genomen.’

Mark Ruijl zal in het nieuwe team de rol van Technisch Manager eerste elftal, de scouting, het loan management en de samenwerking met FC Dordrecht op zich nemen. Jelle Goes gaat als Recruitment & Development Manager over Feyenoord Academy, jeugdscouting, de methodologie, de transitie van talent naar het eerste elftal en het vrouwenvoetbal. Stijn Vandenbroucke zal eindverantwoordelijk blijven voor Performance & Medical en ziet Data en Innovatie toegevoegd zijn aan zijn portefeuille.

Te Kloese is blij met de nieuwe functies. ‘Mark, Jelle en Stijn kennen de club goed en dus ook het DNA van Feyenoord. Door hun specialismen aan elkaar te koppelen, denken we in de toekomst nog slagvaardiger te kunnen zijn. Stel dat wij een speler op het oog hebben, wil ik allereerst weten of we in de opleiding niet een speler hebben die op termijn hetzelfde kan brengen. Voor mij is de academy nog steeds heel, héél belangrijk. Daarnaast wordt, bij het beoordelen of een speler het bij ons kan slagen, het fysieke aspect steeds belangrijker. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het enorme aantal wedstrijden dat spelers tegenwoordig moeten spelen. Zeker wanneer ze naast Europees voetbal, de eredivisie en de beker ook nog eens mogen uitkomen voor de nationale ploeg van het land waar ze vandaan komen. In die gevallen heb je het tegenwoordig al snel over vijftig wedstrijden of meer. Daarvoor moet je wel je selectie goed inrichten.’

Deze nieuwe inrichting is opnieuw een stap in de herstructurering binnen Feyenoord. Eerder al droeg Te Kloese een aantal portefeuilles die bij de algemeen directeur waren ondergebracht in zijn geheel of gedeeltelijk over aan zijn collega's binnen het directieteam. Dit geldt bijvoorbeeld voor maatschappelijke zaken, supporterszaken, het stadiondossier en de contacten met de gemeente. Er bestaat ook een plan om het nu vijf man sterke directieteam uit te breiden met nog één persoon. Het is nog niet beslist of dit betekent dat er een vierde directeur komt of dat dit een toevoeging wordt op het niveau van de twee vaste adviseurs binnen dit team.

Lees ook