Timber kritisch: 'Ik was op momenten ook te slordig'

Timber kritisch: 'Ik was op momenten ook te slordig'

19 reacties 19
Bron: Sportnieuws
Foto: Pro Shots

Quinten Timber kende maandag in de interland tussen Duitsland en Nederland niet zijn beste periode in het shirt van Oranje. Er werd met 1-0 verloren van de Duitsers, en Timber speelde geen beste wedstrijd. Hij werd in de rust gewisseld.

Vooral de eerste helft speelde Nederland erg slecht. Timber zag dat het elftal geen druk erop kon zetten, waardoor het lastig werd. 'Ik was op momenten ook te slordig', zegt Timber tegen Sportnieuws.nl.

Oranje moest het doen zonder de geschorste Virgil van Dijk. De aanvoerder werd gemist. 'Hij had misschien eerder gezien wanneer we wat anders moesten doen in het veld. Het is je aanvoerder. Als we onder hem meer druk hadden gegeven dan kom je ook wat beter in de wedstrijd.' Timber weet dat Van Dijk een echte leider is, maar dat er ook genoeg andere spelers in de selectie zitten die op kunnen staan.

Bij Feyenoord is de middenvelder vaak een van de uitblinkers en sinds dit seizoen aanvoerder. Hij ziet zelf dat het tegen Duitsland moeizamer ging omdat het allemaal wat sneller ging.

Lees ook
Lees meer over
Lees ook